Bahar’la İş Dünyası programında konuşan Kurumsal Eğitmen ve Mentor Selin Kılıç, girişimcilik ve mentorluk üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Girişim firmaları, iş tecrübesini başka bir girişime dönüştürmüş olanlar ya da üniversite öğrencilerinin kurduğu özellikli alanlarda da start-up projelerini görmenin mümkün olduğunu söyleyen Kılıç, girişimci pilotsa, mentoru co pilottur diyerek “Neyi daha iyi yapsam?” düşüncesini vermek üzere çalıştığını belirtti.

Start-up projelerinde ihtiyaç analizlerini doğru yapmanın ve çok çalışmanın önemine dikkat çeken Kılıç, bunun yanı sıra bilgiye ulaşmak ve piyasada satış fırsatlarını görmek konularına da eğilmekte fayda olduğunu vurguladı.

SATIŞ VE İLETİŞİMDE FARK YARATMAK GEREKİYOR

Kendi şirketinin kuran kişinin iç motivasyonunu nasıl sağlayacağı konusunda da değerlendirmede bulunan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Zaman zaman neyin eksik olduğuna dönüp bakmamız gerekiyor. Özellikle başarı hikayelerinden motive olmak da önemli. Ben bunu sık sık yaparım ancak reel başarı örneklerine odaklarınırım. “ dedi.

Şirketini yeni kuran insanların satış ve iletişimde fark yaratması gerektiğine de dikkat çeken Kılıç, satışa sadece hedef odaklı bakmanın doğru olmadığını, sakince yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu ve ilk önce müşteriyi tanımak gerektiğini belirtti.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.