Kış turizminde Sarıkamış'ta sezon başladı. Turistlerin özellikle kayak yapmak için ilgi gösterdiği bölgeyi Sarıkamış Royal Özçelik Otel Sahibi ve İşletmecisi Yavuz Özçelik Endüstri Radyo’da Turizm Gündemi programında anlattı.

“DOĞU VE BATI ARASINDA BAĞLANTI SAĞLADI”

Mevsim kuraklığından dolayı sezonun geçen yıl geç başladığını söyleyen Özçelik, Kars’ın Doğu Ekspresi aktivitesi ile birlikte turistlerin uğrak yeri haline geldiğini ve bu trenin batı-doğu arasında bağlantı sağladığını söyledi.

Turistlerin batıya açılan kapı ile birlikte şehirlerin gürültülü ortamından kaçıp doğuya gelerek doğanın tadına vardıklarını belirten Özçelik, “Sarıkamış 2300 rakımlı bir bölge ve yüksek bir oksijen oranına sahip. Kars ilimizde tarih olarak ilgi çekici.” dedi.

“NORMALE DÖNMEYİ UMUT EDİYORUZ”

Pandemi süreciyle birlikte Doğu Ekspresi seferlerinin yapılmadığını ifade eden Özçelik, turizm aktivitelerinde düşüş yaşandığını belirterek tüm sektörlerle birlikte aynı sorunları yaşadıklarını kaydetti.

Özçelik, “Pandemiden dolayı özellikle hafta sonu kayak yapma imkanı sağlayamıyoruz. 15 Ocak’ta yayınlanacak Cumhurbaşkanlığı kararını beklemekteyiz. Hayatımızın normale dönmesini umut ediyoruz.” dedi.

“KAYAK FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR”

İşletmelerin 12 ay boyunca hizmet vermeye devam ettiğini ancak yazın kısıtlamalardan dolayı misafirleri ağırlama imkanları olmadığını belirten Özçelik, daha sonra pandemi kuralları çerçevesinde hizmetlerine devam ettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesinin Sarıkamış olduğunu belirterek kayak faaliyetlerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.