Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtlayan Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan, okul faaliyetlerini Endüstri Radyoda anlattı.

Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji’nin bünyesinde 6 bölüm var diyen Ceylan bu bölümleri şöyle açıklıyor; Bilişim, elektrik elektronik, endüstriyel, otomasyon, motorlu araçlar ve yenilenebilir enerji teknolojileri. 

“SANAYİ İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞIYORUZ”

Okulun bölgedeki sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak doğrultuda açıldığını belirten Ceylan, 2160 öğrencinin faaliyet yürüteceği şekilde çalışmalarını planladıklarını ifade etti.

Ceylan, “Firmalar ile öğrenciler arasında bağlantı kurmak için çeşitli protokoller imzalıyoruz. Özellikle bu firmalardan öğrencilerimize staj gibi imkanların sağlanması için çalışıyoruz.” dedi.

Türkiye'nin ilk özel mesleki eğitim merkezini açtıklarını da belirten Ceylan, daha önce çıraklık okulu olarak adlandırılan pratik eğitimleri bünyelerine kattıklarını ve bu eğitimlerin de sanayicilere hizmet edeceğini düşündüklerini ifade etti.

“MESLEK LİSESİ ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Ceylan, bugünün şartlarında artık ‘aranan eleman’ ihtiyacının bulunduğunu ve  bu ihtiyacı okulun nitelikleri ile karşılamaya çalıştıklarını vurgulayarak kişileri sanayiye uygun şekilde işlere yerleştirmek üzere çalıştıklarının altını çizdi.

Okulun 2. faaliyet senesinde olduğunu belirten Ceylan, pandemi dönemi öncesi öğrencilerle 7-8 ay kadar vakit geçirme şansı yakaladıklarını bu sürede de öğrencilerle birlikte hem iş seyahatleri yapıp fabrikaları gezdiklerini hem de kariyer günleri düzenlediklerini ifade etti.

Ceylan, “Özellikle meslek lisesi çıkışlı iş insanlarını bir başarı örneği olarak öğrencilerle tanıştırma fırsatı bulduk. Burada ciddi bir algı yönetimi var. Ülkemizde meslek lisesi anlayışını değiştirmek istiyoruz.” dedi.