Meltem Kurtulan ve Gülcan Tuğ’un hazırlayıp sunduğu 2 Kadın 1 Konuk programına konuk olan Brothers-Sisters Ajans Başkanı, Sanatçı ve Yazar Özge Günaydın, kanser olduğunu öğrendikten sonra hayatındaki değişimleri ve bu sürecin kitaplarına nasıl yansıdığını Endüstri Radyoda anlattı.

Hayatımızda başımıza gelen hiçbir şey tesadüf değil, her şeyin bir sebebi var diyerek söze başlayan Günaydın, “Bu durumu ilk öğrendiğimde şaşırdım. İş hayatımı, sanatımı nasıl yöneteceğim konusunda soru işaretlerim vardı. Ancak günün sonunda bunu nasıl avantaja çevirebilirim diye düşündüm. Hayatım boyunca dinlemediğim tüm vakitleri bu süreçte değerlendirdim.” dedi.

“SANATI DAHA FAZLA HAYATIMA DAHİL ETTİM”

İster istemez kişilerin bu durumda kendi içlerine dönmeye başladıklarını belirten Günaydın, bir zaman sonra durumun avantajlı yanlarını görmeye odaklandığını ve hayallerini olmak istediği yere getirmek için bir adım olduğunu vurguladı.

Günaydın, “Sanatı daha fazla hayatımın içerisine dahil ettim. Kendi başıma kalmayı öğrendim. Ancak tüm bunların yanında meme kanseri son derece yaygın ve 8 kadından birinde görülüyor. Erken teşhis burada çok önemli. Tedavi süreci zordu ama bu dönemi daha fazla okuyarak ve araştırarak geçirdim.” dedi.

“ÖZELLİKLE ŞİİR KİTAPLARINA ÖNEM VERİYORUZ”

Pandemi döneminde bir yayınevi kurduklarını ve bugüne kadar 12 kitap bastıklarını belirten Günaydın, kitapların basılmadan önce mutlaka psikiyatr ve psikologlar tarafından incelendiğini, siyaset ve cinsel içerikli kitaplar dışında her konudaki kitabın yayınlandığını söyledi.

Pandemide genelde uzaktan çalışma modelinin tercih edilmesinden dolayı sürecin daha zorlu geçtiğini ifade eden Günaydın, özellikle güzel sanatların özü olarak gördükleri için şiir kitaplarına daha çok önem verdiklerini vurguladı.

Yayınevi olarak bir e-ticaret sitesi kurduklarını ve basılı kitap siparişlerinin buradan verilebileceğini belirten Günaydın, özellikle imkanı sınırlı olan gençler için de 4 liraya kitap indirip okuyabilme imkanını sağladıklarının altını çizdi.