ST Endüstri Radyoda Turizm Gündemi programına konuşan Yazar ve Kam Manegament CEO’su Osman Enfiyecizade, sanatın birleştirici gücüne inandığını ve klasik müzik ile halkı buluşturmayı hedeflediğini belirtti. 

20’li yaşlarda başlayan klasik müzik merak ve tutkusu piyanist ve akademisyen eşiyle tanışmasının ardından, hayatının merkezi haline gelen Osman Enfiyecizade,  son yıllarda  profesyonel olarak takip ettiği klasik müzik etkinleri hakkında deneyim, gözlem, röportaj ve araştırmalarını okuyucular ile paylaşıyor. 
  
Katıldıkları etkinliklerde üst notalara odaklandıklarını ancak alt notaları dinlemeye başladıklarında enstrümanların farklı duyguları hissettirdiğini belirten Enfiyecizade, zaman içinde bu görüşleri yazıya aktarmaya başladığını kaydetti. Yazılar sonrası sanatçılarla da ilişkiler kurmaya başladıklarını belirten Enfiyecizade o günleri şöyle anlatıyor; “Yazılar, çok değerli sanatçı dostlarımızla yakın ilişki kurmamıza sebep oldu. Biz Türkiye’de sanatçılara yönlendirmeler yapıyorduk. Hem yurt içinden hem de yurt dışından olan desteklerle Kam Management’ı bu pandemi sürecinde kurmaya karar verdik. “ dedi. 

YAZI DİZİSİ, SANATTAN YANSIMALARDA 

Pandemi dönemini fırsata çevirdiklerini aktaran Enfiyecizade, “ Yurtdışında olan sanatçılarla sürekli olan iletişimimiz sayesinde yurt dışında neler oluyor, pandemi süreci nasıl yönetiliyor, sanatçılar bu durumu nasıl karşıladı ve hükümetler bu konuda hangi adımları atıyor gibi birçok soruya cevap bulduk. Bunu da bir yazı dizisi haline getirip, ‘sanattan yansımalar’da paylaştık.” dedi.

SANATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ

Covid-19 sürecinin başında klasik müziğin büyük bir birleştirici gücünün olduğunu ve manevi anlamda insanlara destek olunduğunu belirten Enfiyecizade, “ Yüksek bilet fiyatlarına etkinliklerini satan sanatçılar hiçbir gelir kaygısı gütmeden yardım amaçlı olaraktan evlerinden konserler gerçekleştirdiler. Bu konserlerden elde edilen gelirleri ilgili kişi ve kurumlarla paylaştılar.” dedi. Pandemi sürecinde en zararı sanat ve sanatçıların gördüğünü ifade eden Enfiyecizade, devlet kurumlarında sürekli çalışma imkanı bulamayan sanatçılar için de fon oluşturulduğunu vurguladı. 

“AMACIMIZ KLASİK MÜZİĞİ HALKLA BULUŞTURMAK”

Ülkemizde klasik müziğin entelektüel ve belli bir gelir seviyesinin müziğiymiş gibi konumlandırıldığını belirten Enfiyecizade,  bu görüşün karşısında olduğunu ve kişilere bu sanatın yeteri kadar aktarılmadığını ifade etti. Müzik festivallerinde bile çok yüksek bilet fiyatlarının olduğunu belirtirken müzik festivallerinin ana temasının farklı müzikleri bir araya getirecek ortamların sağlanması olması gerektiğini vurguladı. Enfiyecizade, planladıkları etkinlerde Kam Manegament olarak kaybedilen  misyonu geri kazanmayı amaçladıklarını ve halk ile özellikle klasik müziği buluşturarak entelektüel seviyeyi kademe olarak yükseltmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.