Meltem Kurtulan ve Gülcan Tuğ’un hazırlayıp sundukları 2 Kadın 1 Konuk programına konuk olan Oyuncu, Yönetmen ve Yazar Tamer Levent sanat üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

“SANAT KAVRAMI ÇOK GENİŞ BİR ANLAM İFADE EDİYOR”

Sanat bir işi özenle yapmak demektir diyen Levent, “Biz sanat kavramları felsefesini öğrenmeden görünür zanaatları uygulamaya yöneldik. Ömür biter sanat bitmez ve sanatçının da emeklisi olmaz. Sanat kavramını özenle düşünmek, yaratıcı düşünmek sonra teori ve pratiği uygulamak olarak anlamadığımız için kendi bünyemizde de sanat kavramını keşfetmiyoruz.” dedi.

Yaşamda kendini fark etmemiş ve kendi geleceğini bu farkındalık ile geliştirme tutkusu öğretilmemiş insanlar sanatı kalpten gelen bir kavram zannediyorlar diyen Levent, “Sanat beyin organizmasının içinde olan bir kavram. Eylem yapma, yaşama, yaratıcılık, buluş yapma ve bunu uygulamaya da sanat diyoruz.” ifadesini kullandı.

“FARKINDALIKLAR OLUŞTU”

Pandemi döneminde insanların yaşamları ile ilgili birtakım farkındalık yaşadıklarını belirten Levent, bu süreçte tiyatroların dijital ortamda yapılması ile ilgili tartışmaların ortaya çıktığını ifade etti.

Levent,” 3 ay tiyatro yapmazsanız ne olacak sanki? gibi bir söylemle karşılaştığımız da oldu. Tiyatroculuk mesleği bu kadar hafife alınacak bir şey değildir.” dedi.