Tuğba Dedeoğlu Demir’in hazırlayıp sunduğu Lider Kadınlar programına konuşan Event Ocean Etkinlik Okyanusu Turizm Seyahat Acentesi Kurucu Müdürü Nilüfer Karayünlü pandemi sürecinde turizm sektörünün son durumunu ST Endüstri Radyoda değerlendirdi.

AKSİYONLAR YETERLİ GELMEDİ

Pandemi sürecinin turizm sektörünü kötü etkilediğini belirten Karayünlü, “Pandemide hepimiz evlere kapandık, insanlar seyahatlerini iptal etmek zorunda kaldı. İptal edilenlerden doğan geri ödemeler oluştu. Kira giderlerimiz ve diğer masraflarımız iyice arttı. Birçok otel kapanma noktasına geldi hatta birazı kapandı.” dedi.

Yöneticiler tarafından birtakım aksiyonların alındığını ancak yeterli gelmediğini belirten Karayünlü, her işletmenin kendi kurumsal karakteri olduğunu ve her aksiyonunun buna uymadığını açıkladı.

DİJİTALE YATIRIM YAPTIK

Son yıllarda dijital üzerine çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalar sonucu birtakım site yenilemelerine de gittiklerini ifade eden Karayünlü, turizm sektörünün kendini zaman zaman yenilemesi gereken ve bunu birazda zorunlu olduğu için yapan bir sektör olduğunu kaydetti. Karayünlü, arz ve talep oluşmadığı ve herkes evde olduğu için dijitale yapılan yatırımın faydası olmadığının altını çizdi.

GELİRİMİZ YOK DENECEK KADAR AZ 

Şu dönemde yaptıkları en önemli şeyin online toplantılar olduğunu belirten Karayünlü, hayatın devam etmesi için bu toplantıların organize edilmesinin önemine vurgu yaptı.

Karayünlü, turizm sektöründen elde ettikleri gelirin yok denecek kadar az olduğunu da sözlerine ekledi.