Etekteki Taşlar programına konuşan Kim Kalite İyileştirme Merkezi Yönetim Danışmanı, Öğretim Üyesi Dr. Engin Sağdıç, KOBİ’lerde kurumsallaşma üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Şirket belli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra kurumsallaşmanın şart olduğunu söyleyen Sağdıç, özellikle günümüzde mutlaka yapılması gerektiğini belirtti.

Şirketlerin kurumsal olması için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor diyen Sağdıç, bu şartları şöyle anlatıyor:

“Bir işletme kişilerden bağımsız olmalı, saptanmış olan vizyona ulaşmak ve misyonu gerçekleştirmek, hedef ve stratejiler doğrultusunda faaliyet göstermesi, bir takım değerlere, standartlara, süreçlere sahip olması, buna uygun olarak organizasyonel yapıyı geliştirmesi ve sonrasında bunları kültür haline getirmesi gerekir. Bu şartları yerine getiren şirketler kurumsallaşmış demektir.” 

PATRONLA BİRLİKTE KURUMSALLAŞMAK GEREKİYOR

Kurumsallaşmanın profesyonelleşme ile eşit olmadığına da değinen Sağdıç, kurumsallaşmanın patrona rağmen değil patronla birlikte yapılması gerektiğini ve süreçlerin önceden belirlenmesinin önemli olduğunu belirtti.

Sağdıç, “Aile şirketlerinde kurumsallaşma iki boyutludur. Birincisi şirketin ikincisi ailenin kurumsallaşmasıdır. Şirket sadece aile hizmet etmeye başlarsa ikisinin de sonu iyi olmaz. Bir aile konseyi oluşturulması, çalışma yönetimi sisteminin oluşturması gibi birçok durum ortaya çıkıyor. Bir aile şirketinde prosedürleri oluşturmanız kurumsallaşma için yeterli değil.” dedi.

KURUM KÜLTÜRÜ OLUŞMALI

Kurumsallaşmanın sürdürülebilirliği üzerine de değerlendirmede bulunan Sağdıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Her şeyde olduğu gibi model de revize ediliyor çünkü dünya gelişiyor. Bu geliştikçe sistemlerin tekrar elden geçirilmesi gerekiyor. Ayıca kurum kültürünü oluşturarak özellikle büyük şirketlerde mutlaka bir danışmanla çalışılması önemli hale geliyor.” 

Programı buradan dinleyebilirsiniz.