Lider Kadınlar programına konuşan Yazar, Koç, Eğitmen Gülen Gündüz Yılmaz, pandemi sürecinin nasıl geçirilmesi gerektiği üzerine Endüstri Radyo’da tavsiyelerde bulundu.

Sinir sistemini derin nefeslerin rahattığını söyleyen Yılmaz, “Bu pandemi ne zaman bitecek diye içimiz sıkıldığında nefes tekniği uygulamak daha iyi geliyor. Bu nefesi, iki tane kısa burundan nefes, bir tane ağızdan nefes tekniği direkt beynimize rahatlatma sinyali veriyor. Aslında ilk yapılacak işlem bu.” dedi.

İnsanları rahatlatacak rutinleri yapmanın önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, her sabah sinir sistemini rahatlatarak güne başlamak gerektiğini ve her akşamda yatmadan önce bir rutin belirlemek gerektiğinin altını çizdi.

RAHATLATACAK ÇAYLAR İÇİLEBİLİR

Yapılacak rutinler üzerine de örnekler veren Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

“Örneğin, her sabah kalktığınızda duygularımızı, düşüncelerimizi bir kağıda yazmak olabilir. Sabah uyandığımızda anksiyeteyi artıracak kahveye sarılmak yerine kişiyi daha da rahatlatacak gül çayı, melisa, ıhlamur gibi çaylar içmek olabilir. Ayrıca bedeni rahatlatacak egzersizler yapmakta da fayda var.” dedi.

Yılmaz, sinir sisteminin rahatlamasını sağlamak için kişinin kendine rutin oluşturması gerektiğini vurguladı.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.