Bahar’la İş Dünyası programına konuk olan Büyükkaya Uluslararası Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdürü reasürans brokerliği ve diğer sigorta çeşitleri üzerine bilgiler verdi.

2011 yılında Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’nın bir projesiyle şirketlerini kurduklarını belirten Tolga Büyükkaya, Türkiye’de ve dünyada  ilk defa mikro sigorta adında bir ürün geliştirdiklerini ve İhtiyacı olan kadınların aldığı mikro krediler ile beraber bunların sigortalanmasını yaptıklarını belirtti. 

“REASÜRANS BROKERLİĞİ”

Uluslararası alanda çalışmalarını reasürans brokerliği üzerine yürüttüklerini belirten Büyükkaya, 50 binin üzerinde sigortalı kişinin şirket bünyesinde bulunduğunu ifade etti. 

Reasürans brokerliğinin tanımını yaparak sözlerine devam eden Büyükkaya, “Normalde bireyler olarak karşılaşabileceğimiz riskleri sigorta şirketlerine devrediyoruz. Bu sigorta olmuş oluyor. Sigorta şirketleri de bize ödeyecekleri hasarların risklerini devrediyorlar, bu da reasürans oluyor.” dedi. 

Trafik sigortasını da değerlendiren Büyükkaya, sadece araca çarpma durumlarında değil, içinde insan, hayvan veya bir cisim olan kazalarda da meydana gelen hasarları karşılayan bir sigorta türü olduğunu belirtti. 

“SİGORTA GENEL ŞARTLARI REVİZE EDİLMELİ”

Sigorta genel şartlarının revize edilmesi gerektiğini çünkü 1970’li yıllardan itibaren aynı terimlerin kullanıldığını ifade eden Büyükkaya, sigorta şirketlerinin bu durumu kendi içlerinde revize ettiklerini ve sigortalının lehine durumu çözdüklerini kaydetti.

“SİBER GÜVENLİK SİGORTALARI ARTTI”

Pandemi sürecini değerlendiren Büyükkaya, insanların sigorta yenileme konusunda kararsız davrandıklarını ve bunun belirsizlik ortamı olmasından kaynaklandığını dile getirdi. Özellikle sağlık sigortası açısından faydalarının da olduğunu belirten Büyükkaya, covid ile ilgili olan hastalıkların teminat kapsamı içerisine dahil edilmesinin bunun nedeni olduğunu kaydetti. 

Pandemi ile birlikte yeni ürünlerin de çıktığını ifade eden Büyükkaya, özellikle internet kullanımı ve siber güvenlik üzerine yapılan sigortaların arttığını belirtti.