Turizm Gündemi programına konuk olan İletişim & Radyo ve PR Danışmanı Habil Ceyhan, radyo iletişim danışmanlığı üzerine Endüstri Radyo'da bilgiler verdi. 

KARİYER YOLCULUĞUNDA EKİP ÇOK ÖNEMLİ

Radyo iletişim danışmanlığını bir sanatçının son bir yıl içerisinde çıkardığı şarkıların seçilip radyo bağlantıları, klip ve fotoğraf çekimleri, gazete röportajları gibi sanatçının kendi kulvarında var olabileceği kariyer planlamasının yapılması olarak açıklayan Ceyhan, sanatçılarla sadece iş yaşamı değil özel hayatı ile de ilgilenerek artık her alanda beraber faaliyet yürütüldüğünü söyledi.

Kariyer yolculuğunda bir sanatçının öncelikle ekibini çok iyi seçmesi gerekiyor diyen Ceyhan, şarkı sözü, aranje, klip, dijital PR ve basın gibi birçok çalışmanın da bu ekip ile birlikte yapılması gerektiğini söyledi. 

RADYO HALA ÇOK DİNLENİYOR

Ceyhan, “Radyo hala insanlar tarafından çok dinleniyor. Eskisi gibi dinlenmiyor mu acaba sorusu çok soruluyor ama radyonun önemi özellikle şu dönemde daha da arttı. Markalar da reklamlarını çoğaltmaya başladı. Radyo’nun bu anlamda uzun yıllar ayakta kalacağını düşünüyorum. Dijitalin de gelişmesi ile birlikte radyo programları da artık sonradan telefonlardan dinlenebiliyor. Bu da önemli bir artı radyo için.” dedi.

MEKANDA AYRI MÜZİK SEÇİMİ YAPILMALI

Bir mekanda seçilen müziğin de önemli olduğuna dikkat çeken Ceyhan, “Yemek yenilen yerde dinlenilen müzikten tutun da eğlenmek için seçilen müzik de çok önemli. Özellikle otellerin restoranlarında her zaman için ayrı müzik seçimi yapılması gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Ceyhan, kaliteli ve uygun müzik seçiminin kişilerin mekanda hoş vakit geçirmelerine neden olduğunu sözlerine ekledi.