Eve İş Götürme programına konuşan Sifirgibimakina.com Operasyon Uzmanı Gizem Bozkurt, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da Can Karadut’un sorularını yanıtladı.

Sifirgibimakina.com’un ikinci el makineler üzerine bir web sitesi olduğunu söyleyen Bozkurt, ikinci el makine satışını yapmak veya almak isteyenlerin doğrudan ilanlarını platformda yayınlayabildiklerini belirtti.

Pandemi sürecini değerlendirerek tam kapanmaların yaşanması ile birlikte satıcıların geri planda kaldıklarını ifade eden Bozkurt, “Aslında üretim durmadı ancak insanlar yaşanan durumlardan dolayı rehavete kapıldı. Ancak önümüzdeki Haziran ayının başından itibaren hareketlenme bekliyoruz. “ dedi.

“QR KOD UYGULAMASI İLE HER MAKİNEYE KİMLİK KAZANDIRIYORUZ”

Sifirgibimakine.com platformunun 2020 yılının ilk çeyreğinde kurulduğunu ve çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü vurgulayan Bozkurt, ikinci el sanayi makine ihtiyacını gidermek amacıyla akla gelen ilk platform olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Pandemi sürecinde navlun fiyatlarının artması ve makinelerin gelmesinin yavaşlamasından dolayı makine satıcılarının olumsuz etkilendiğini söyleyen Bozkurt, “Bizim platformumuzda satışa sunulan bütün makineleri alıcılarımız görebiliyor ve tüm özelliklerine erişebiliyor. Ayrıca QR Kod uygulaması ile her makineye bir kimlik kazandırıyoruz. Sistemimize kayıt olan tüm makinelerin üzerinde kod var ve makine hangi yılda kullanılmaya başlandı, hangi arızaları verdi ve hangi işlemlerden geçti hepsini görebiliyor alıcılar.” dedi.

Ayrıca web sitesinde ‘makinem ne eder’ diye bir alanın da bulunduğunu söyleyen Bozkurt, satıcıların kullanılan makinelerin piyasa değerini bu sayede öğrenebildiklerini ve makinelerini fiyatlandırabildiklerini vurguladı.

Ayrıca platform üzerinden ihale de yapılabildiğine dikkat çeken Bozkurt, “Makine sektörüne böylece yenilik getirdik. İhale üzerinden makinesini satmak isteyen kişi, makinesini ihaleye de sunabiliyor.” dedi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.