Otomasyon Sohbetleri programına konuk olan Delta Vana CEO’su Cem Şanlımeşhur ve Delta Vana Genel Müdürü Kadir Yılmazoğlu, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgi verdi.

Vana sektörüne 2006 yılında adım attıklarını ve özellikle ağır sanayide kullanılan kalburüstü enternasyonel firmaların temsilciliğini yapmaya başladıklarını söyleyen Şanlımeşhur, bunun yanı sıra otomasyon ve dijitalleşme gibi birçok alanda çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.

“GENÇLERİ TÜRK FİRMALARINA DAHİL ETMELİYİZ”

Otomasyon üzerine değerlendirme yapan Şanlımeşhur, “Her sektörde olduğu gibi otomasyonda bir değişim içinde. Geçmişle bugün arasında büyük farklar var. Burada önemli olan firmaların buna uyum sağlayabilmesi.” dedi.

Uluslararası firmalarda çalışmanın özellikle gençler tarafından daha çok tercih edildiğini belirten Şanlımeşhur, Türk firmalarının en sancılı olduğu kısmın burası olduğunu belirterek bu süreçte daha verimli ve doğru bir şekilde çalışılması ve bu durumun tersine çevrilerek gençlerin daha çok Türk firmalarına dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. 

“PROSES OTOMASYONUNDA BELİRLİ ELEMENTLER VAR”

Proses otomasyonu üzerine de değerlendirme yapan Şanlımeşhur, birçok firmanın değişik sektörlerde kendine göre tecrübesi var diyerek her sektörde iş yapan firmalar yerine belirli sektörlerde uzmanlaşmış firmaların olduğunu kaydetti.

Şanlımeşhur,  “Proses otomasyonunda belli başlı elementler var. Bu elementlerin istenilen set değerlerine uygun olarak senkronize içerisinde, otomatik olarak çalıştırılması aslında proses otomasyonunun basit tarifi diyebiliriz. Böyle basit anlatılıyor ancak sektörler  içerisinde uzmanlık gerektiriyor.” dedi.

“PROSES ÇÖZÜMLERİ SUNUYORUZ”

Proses otomasyonu üzerine değerlendirme yapan Delta Vana Genel Müdürü Kadir Yılmazoğlu ise, kendilerini proses otomasyon firması olarak adlandırmadıklarını belirterek aslında proses çözümleri sunduklarını ifade etti.

Yılmazoğlu, “Proses otomasyonu denildiğinde ilk aklıma gelen sadece bir yerin DCS ve PLC ile kontrolü değil tüm yapının kontrolü. Artık otomasyon firmaları kontrol sistemini panonun içerisine koyarım ve giderim mantığından ziyade, sahada ölçüm nelerle yapılıyor, hangi elementler kullanılıyor gibi durumlara yoğunlaştı.” dedi.

Yılmazoğlu, bakım ve servis hizmetleri gibi konularında önemli olduğunu belirterek firma olarak proses otomasyonundan öte müşterilerine proses çözümleri sunduklarını vurguladı.