Sektör Analiz programına konuk olan Commtech İstanbul Mühendislik Yöneticisi Can Akgün, inşaat sektöründe danışmanlık hizmeti üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

Commtech İstanbul olarak proje yönetimi, kontrollük ve müşavirlik, test ve devreye alma aynı zamanda da iş güvenliği konusunda hizmetler verdiklerini belirten Can Akgün, teknik insan kaynağı yönetimi yaptıklarını ve tek güçlerinin personelleri olduğunu dile getirdi. 

GÜVEN UNSURU ÖNEMLİ

Proje yönetiminin 1960'lı yıllarda resmi olarak Amerika'da çıkan bir terim olduğunu ifade eden Akgün, inşaat sektöründe ise bir işin en üst kalitesine ulaşma çabası ile verilen hizmetler olarak yer aldığını ifade etti. Akgün,”Proje yönetiminde özellikle yatırımcılar yapılmasını istedikleri işleri firmaların kontrolünde yapmayı tercih ediyorlar. Bu bir güven unsuru oluşturur.” dedi.

PARA VE ZAMAN KIYMETLİ

Proje yönetiminde yatırımcının parası ve zamanı değerlidir ve biz bu zaman ve parayı kazanacağınızın garantisini onlara veririz diyen Akgün, finans, sponsorlar gibi tüm sektör paydaşları içerisinde en önemli noktanın proje yöneticileri olduğunu da vurguladı.

Akgün, “Proje yöneticisi olarak finans temsilcisi, inşaat temsilcisi gibi kişilerin işte ne kadar bulunacağı, yüzdelikleri ne olacak gibi konularda karar verilir. Bunları başından belirlemek projenin başarısı için oldukça önemlidir.” dedi.

İş ihalesi yapılırken de proje yönetim firmaları bunu yine şeffaf bir şekilde yatırımcıyla beraber ortaklaşa yapar diyen Akgün, “Bunları değerlendiririz ve yatırımcının onayına sunar ve puanlama yaparız. Sonrası artık yatırımcının takdirine kalır.” ifadelerini kullandı.