Sektör Analiz programına konuk olan Commtech İstanbul Direktörü Fatih Ulusoy, proje yönetimi üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

Geçmişten günümüze inşaat alanında yapılan çalışmalar ve alınan kararlar işe başlanılan süreçten sonra yapıldığı için zaman içerisinde birçok sorunla karşı karşıya kalınıyor diyen Ulusoy, gerek kamuda gerekse özelde para ve zaman kavramlarının önemli olduğuna dikkat çekti.

GELECEĞE YÖNELİK PROJELER YAPILMALI

Geçmişi kenara bırakıp gelecekle ilgili projelerin yürütülmesi gerektiğini kaydeden Ulusoy, bu projeler için yatırım bedeli olması gerektiği ve doğru planlamanın önemini vurguladı.

Ulusoy,” Bizim 20 yılı aşkın tecrübemizle önceliğimiz, gelecek nesile proje yönetim kültürünü kazandırmaktır. Zamanı ve parayı yönetmek son derece önemli. Ancak saha da arkadaşlarımız yeterli seviyede değil.” dedi.

SİSTEME ENTEGRE OLUNAMIYOR

Sahaya gelindiğinde planlama konusunda sıkıntılar yaşandığını belirten Ulusoy, yatırımcıları ve çalışanları sisteme entegre etmenin zor olduğunu ifade etti.

Ulusoy, “Yapılmış ve uygulanmış, uluslararası metotlarda kanıtlanmış çalışmaları topluma kazandırmaya çalışıyoruz.” dedi.

İSTANBUL’DA SİSTEMSİZ YAPILANMA VAR

Bugün İstanbul’a bakıldığında inşaat anlamında para ve zaman harcandığını ancak bir proje yönetiminin olmadığını belirten Ulusoy, kontrolsüz yapılan binaların bugün kötü halde olduklarını ve bunun sistemsiz yapılanmadan kaynaklandığının altını çizdi.

Ulusoy,” Yasal olarak yönetmelik anlamında bir dayanak olmadığı takdirde insanlar kendilerine zul olarak görüyorlar. Dolayısıyla devletin bu konuda bir dayanak koyması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.