ÇSA Havuz İnşaat Elektrik Genel Müdürü Alpay Koyiğit, Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtladı. Pandemi, bireysel havuzlara olan talebi artırdı diyen Koçyiğit, sektörü Endüstri Radyo’da değerlendirdi.

Yüzme havuzu 1990’lı yıllarda belirli insanların sahip olabildiği bir yapıydı çünkü pahalıydı ve sistemler yeteri kadar gelişmiş değildi diyen Koçyiğit, günümüzde ise teknolojinin gelişmesiyle birlikte lüks olmaktan çıkarak ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Koçyiğit, “Bugün bir site yaptığınızda içinde mutlaka yüzme havuzu olmalı çünkü olmazsa satış yapılamıyor. Şu anda bireysel olarak herkes evinin önünde bir havuz istiyor. Bu da bizim sektörümüze canlılık verdi.” dedi.

EKONOMİK VE HIZLI YAPILIYOR

Her alana yüzme havuzu yapılabilir diyen Koçyiğit, öncelikle yüzme havuzlarının betonarme olarak yapıldığını ancak  alternatiflerin de çok olduğunu söyledi. Prefabrik ve polyester havuzların ekonomik ve hızlı yapılmasından dolayı tercih edildiğini belirterek mümkün olduğunca müşterilerine betonarme havuzların yapılması için tavsiye verdiklerini de ifade etti.

Prefabrik havuzlar üzerine bilgi veren Koçyiğit, şunları kaydetti:
“Prefabrik havuzlar metal panellerden oluşuyor ve içlerinde liner dediğimiz muşamba diye tabir edebileceğim bir torba şeklinde yapılıyor. Bunun ve polyester havuzun izolasyonu daha kolay oluyor ancak yer hareketlerine karşı betonarme havuzlara göre biraz daha dayanıksız. Biz genelde yer ile sıfır olacak şekilde tasarlamayı ön görüyoruz ama bazı yerler oluyor ki zemin üstüne de yapmak gerekiyor. O durumlarda da yapılabilir.” açıklamasında bulundu.

BİREYSEL HAVUZLARA İLGİ ARTTI

Pandeminin etkisi ile birlikte havuzların tercih edilmeye başladığını söyleyen Koçyiğit, “Özellikle bireysel havuz istekleri arttı. Normalde bir havuzun ölçüsünden daha küçük havuzlar talep edenler olmaya başladı. Küçük olsun ama bana özel olsun düşüncesi pandemi ile oluşmaya başladı.” dedi.

Koçyiğit, site havuzlarında vakit geçirmek istemeyen insanların bu dönemde çoğaldığını belirterek prefabrik havuzlara ekonomik olmasından dolayı bir eğilimin olduğunu sözlerine ekledi.