Yaşam doyumu önemli ölçüde kişinin tutumu ile yakından ilgilidir diyen Vizyoner Eğitim ve Danışmanlık, Çalışma Psikolojisi Uzmanı Ertan Şimşek, kendilerinden ve hayatlarından memnun olan insanların daha katılımcı ve verimli oldukları belirtirken iş yaşamında sürdürülebilir olmak için yapılması gerekenleri Endüstri Radyo’da anlattı.

OLUMLU TUTUM BAŞARI GETİRİYOR

Olumlu tutumun kişilerin hem özel hayatında hem de iş hayatında önemli olduğunu belirten Şimşek, birçok şirketin pozitif tutumda olan insanlarla çalışmayı tercih ettiğini söyleyerek bunun kurum kültürü ile birlikte birleştiğinde önemli ve güzel sonuçları olan işler yapıldığını vurguladı.

YÜKSEK KATMA DEĞERLİ İŞ YAPILMALI

Gelecekte iş dünyasının dinamiklerinin nasıl şekilleneceği üzerine de değerlendirme yapan Şimşek, “Yapay zeka bugün yöneticilerin üzerindeki birçok işi üstlenecek durumda. Bunu da gerçekten bilmek, görmek ve geliştirmek gerekiyor. Bir yöneticinin zamanının %54'ü idari işler ile geçiyor. Stratejik planlamaya %10, doğrudan kendisine bağlı kişilerle ilişki kurması ise %7’nin altında kalıyor. Hızla gelişen dünyada yapay zeka uygulamaları daha da gelişebilir ise yöneticiler zaman alan bu işlerin büyük bölümünden kurtulabilecekler. Böylece yöneticiler yüksek katma değer sağlayacak işlere zaman ayırabilirler.” dedi.

KİŞİLER KENDİNİ BU ALANDA GELİŞTİRMELİ

Şimşek, teknolojik çözümlerin gelecekteki problemler konusunda bugüne kadar kullanılan düşünce sistemiyle ön görülmeyecek çözümleri beraberinde getirdiğini söyleyerek kişilerin kendilerini bu alanda yetiştirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.