Satış 4.0 Dünyası programında Koray İnan’ın sorularını yanıtlayan MCC - Master Certified Coach - ICF, NCC - Certified Ontological Coach, PCC Assessor ve mentor - ICF, Author Sami Bugay, pandemi sürecinde takım olmak üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Bir grubu oluşturan insanların ortak bir hedefinin olmasının takımı oluşturduğunu söyleyen Bugay, “Takım, ortak amaca sahip olan kişilerin birbirleri ile koordine oldukları, uzmanlıklarını birbirlerinin ve kolektifin amacına hizmet edecek şekilde paylaştıkları ve bütün bunları yaparken de aralarındaki iletişimi en üst seviyede tuttukları bir birliktelik olarak açıklamak mümkün.” dedi.

TAKIM HALİNDE HAREKET ETMENİN ÖNEMİ

Takım halinde hareket etmenin önemi üzerine değerlendirmede bulunan Bugay, sözlerine şöyle devam etti:

“Hepimizin bireysel olarak sahip olduğu birçok yetenek, yetkinlik, uzmanlık birçok kaynak var ancak bunları bir araya getirdiğimizde tek başımıza başarabileceğimizden çok daha büyüğünü gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla takım olmanın esasında en altında yatan ana başlıklardan bir tanesi tek başımıza başarabileceğimizden daha büyük bir etkiyi yaratabilmeye olan adanmışlık ve inanç. O farklı yetenekleri hedefe doğru giderken aynı zamanda veya farklı anlarda kullanarak ilerleyebiliriz.” açıklamasında bulundu.

PERFORMANSA GİDEN EN ÖNEMLİ UNSUR ÖĞRENME KAPASİTESİ

Ekiplerin yüksek performans sergilemesi için kişilerin birbirlerini nasıl daha iyi tamamlarız konusu üzerine eğilmeleri gerektiğini söyleyen Bugay, böylelikle karşılaşılan engellerin de çözülebileceğini belirtti.

Bugay, performansa giden en önemli unsurlardan birinin öğrenebilme kapasitesi olduğunu da söyledi.

Takım olmanın pandemi dönemi sürecinde nasıl etkilendiği üzerine de bilgiler veren Bugay, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz sosyal varlıklarız. Tabi ki sanal takımlarla çalışan birçok yer vardı dünyada ancak bir anda herkes mecburi olarak sanala geçmek ve ortak hedef doğrultusunda birlikte çalışmak durumunda kaldı. Bu bizim sahip olduğumuz ve geliştirdiğimiz bir durum değil fakat insan denilen varoluşun birbiri ile temasına duygular, mimikler, sözler gibi bütünüyle birlikte bakmak gerekiyor. Şimdi ise daha önceden tek yönlü olarak baktığımız yere iletişim kurmak için bakıyoruz. Burada en önemli konulardan bir tanesi bağ kurmaktır. Liderlere bu dönemde ciddi bir görev düşüyor. Lider ne yapıyorsa, nasıl davranıyorsa alttaki diğer liderler de o şekilde davranıyor. Toplantıların artışı yükseldikçe kişilerin organizasyonda kalma süreleri de azalıyor.” dedi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.