Reel Piyasalar programında Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, sanayi üniversite işbirliği üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Beykoz Üniversitesi’nde paydaşlarla yönetimi önemseyen bir anlayışa sahibiz diyen Durman, paydaşların üniversite içerisinde olduğu bir yapıyı düşünmek gerektiğini ve sadece zaman zaman bir araya gelerek sorunların, işbirliği alanlarının konuşulduğu değil kurumlarla reel sektörün iyi ilişkiler kurması gerektiğini kaydetti.

PAYDAŞLARLA YÖNETİMİ ÖNEMSİYORUZ

Durman, “Öğrenciler, çalışanlar ve iş dünyasından kişilerle birlikte yönetimi önemsiyoruz. Üniversitemizde bunun için her akademik birim bazında bir danışma kurulu oluşturduk. Örneğin, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde o alanda iş dünyasının oluşturduğu danışma kurulu var. Öğrencilerle bir araya geliyorlar ve birbirlerini daha iyi anlamaya çalışıyorlar.Aynı zamanda kurumsal olarak da üniversitemizin bir danışma kurulu var. Güzel bir örgütlenme yapısı sağladık ve bu zamana kadar iyi bir şekilde ilerledi.” dedi.

EĞİTİM-ÖĞRETİM BOYUTU DA ÖNEMLİ

Durman, her iki tarafı bir araya getirmenin son derece önemli olduğunu belirterek organik bir yapının oluşturulması gerektiğini vurguladı. 

Durman, “Sadece araştırma-geliştirme değil eğitim-öğretim boyutu da bence burada çok önemli. Yurt dışına baktığımızda iş dünyasıyla olan işbirliği sadece üniversitelerin araştırma geliştirme temelinde değil eğitim boyutunda da bulunuyor. Öğrencilerle birlikte onların öğrenme ve araştırma süreçlerine katkı sağlayacak faaliyetler yürütülüyor. “ ifadesini kullandı.

Durman, bu ekosistemi kurmanın Türkiye’de şu an için zor olduğunu ancak Beykoz Üniversitesi olarak tüm bölümlerde en az bir yarıyıl kesintisiz işyerinde uygulama eğitimi olduğunu belirtti.