Üretim Sanayi Bunu Konuşuyor programına konuk olan Altair Havacılık Savunma Kurucu Ortağı Abdullah Yaşar, pandemi sürecinin havacılık ve savunma sanayii sektörünü nasıl etkilediğine dair Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Pandemi sürecinin başlarında firmalarını kurmaya karar verdiklerini ve bu kararı verdikten sonra hedeflere yönelik çalışmalara başladılarını söyleyen Yaşar, “Pandeminin ilk 5-6 aylık sürecinde hemen hemen bütün sektörler durağan duruma geçmişti. Hedeflediğimiz sektörlerde bundan nasibini aldı. Ancak bunların hepsi bir süreç. 2022’nin ortasından itibaren piyasanın çok daha iyi durumda olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Bu süreci hazırlık zamanı olarak kullanmak istediklerini vurgulayan Yaşar, hem sektörde şirketin adını duyurmak hem de belgelendirme çalışmalarını tamamlamanın şu anki öncelikleri içerisinde bulunduğunu belirtti.

Yaşar, hedef sektörlerdeki durağan durumun tekrar normale dönmesi anında Altair Havacılık Savunma olarak hazırlıklı olacaklarını da ifade etti.

HAVACILIK VE SAVUNMA SANAYİNDE FAALİYET GÖSTERECEK

Şirketin 2020’nin sonunda kurulduğunu söyleyen Yaşar, riski doğru şekilde değerlendirmek gerektiğini ancak risk almaya değer bir iş olduğunda o riski almaktan çekinmemek gerektiğini vurguladı.

Yaşar, özellikle havacılık ve savunma sektörlerinde uzun vadede faaliyetlerini yürüteceklerini ancak uzun otomotiv, tekstil gibi sektörlerde de çalışmalarının bulunacağını belirtti.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar üzerine de bilgiler veren Yaşar, sözlerine şöyle devam etti:

“Çelik ve alüminyum başta olmak üzere tüm ham maddeyi işleyebilir kapasiteye sahibiz. Tezgah seçimini yaparken özellikle havacılık, savunma ve otomotiv sanayinde ihtiyaç duyulan yüksek hassasiyetli parçaların imalatına uygun sekilde belirledik. Böylece karmaşık ve yüksek hassasiyetli imal edilmesi gereken parçaların imatını gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda hassas ölçümde yapacağız.” dedi.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.