Turizm Gündemi programına katılan Carpe Diem SPA Wellness İşletme Ortağı Merve İz, SPA ve sağlık turizmi üzeine ST Endüstri Radyoda bilgiler verdi.

ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK

Sağlık Bakanlığı'nın bize verdiği direktifler doğrultusunda önlemimizi aldık diyen İz, “Bu önlemler ıslak alan dediğimiz bölümlerin kullanılmamasını kapsıyor. Yani kapalı yüzme havuzları, soyunma odaları, hamam, sauna, buhar odaları gibi alanlar. Aslında sürekli temizliği, bakımı, dezenfeksiyon işlemleri sağlansa bile yine de da havalandırma açısından nemli ortamlar olduğu için kendi firmamızda bu alanları kullanmıyoruz.” dedi.

TEMİZLİK SÜRESİ UZADI

İz,” Masajlarımız 50 dakikaydı fakat bu süreyi 40 dakikaya düşürdük. Böyle yapmamızın amacı da, hem misafir geldikten sonra hem de misafir çıktıktan sonra  odanın havalandırılması, yeniden dezenfekte edilmesi gibi temizlik sürecimiz başladı. Pandemi ile birlikte daha önce yaptığımız temizliğin süresini atırdık.” ifadelerini kullandı.

Rezervasyonlar arasında misafirlerin sosyalleştiği ortak dinlenme alanlarını devre dışı bıraktıklarını belirten İz,  çalışanların da bu konuda bilinçli olduğunu belirtirken ödemeler konusunda da online yöntemi seçtiklerini kaydetti.

BİRÇOK FARKLI HİZMET VERİYORUZ

SPA’yı sudan gelen sağlık olarak tanımlayan İz, kişinin kendini yenilemesi ve rehabilitasyon gibi farklı kısımlarının olduğunu belirtti. İz ayrıca, işletmeleri bünyesinde günlük ve otel SPA hizmeti verildiğini ifade etti.

Masaj hizmeti de verdiklerini belirten İz, spor, stres, selülit, klasik ve özel masajlar gibi farklı türlerde bu hizmeti sağladıklarını ayrıca Uzakdoğu masajları çeşitleri olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra hamamlarda uygulanan özel köpük masajları ve peeling servisleri olduğunu da sözlerine ekledi.