Reel Piyasalar programında Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan Airsada Kurucusu Tolga Urcu, Türkiye ve Ortadoğu’da özel havacılık hizmetini hayata geçirdiklerini duyurarak, sistemin ayrıntılarını Endüstri Radyo’da anlattı.

Covid-19 salgını dönemiyle birlikte yaşanan aksaklıklar nedeniyle özellikle Ortadoğu seyahatlerinde sıkıntılar yaşandığını ve buna çözüm olması amacıyla bir sistem kurduklarını belirten Urcu, “Bağdat’ta ve Irak'ta faaliyet gösteren bir inşaat firmasının sahibiyim. Covid-19 salgını nedeniyle şantiyelerimize gitmekte güçlük çektik. Bir özel jet kullanmanın tek başına maliyeti fazla olacağı için uçuşlarımızı nasıl daha iyi hale getirebiliriz fikriyle yola çıktık. Bu noktadan hareketle bir üyelik sistemi oluşturduk. Özellikle Ortadoğu'da iş yapan veya Ortadoğu'da yaşayıp oradan seyahat etmeyi düşünen insanlar üzerine çalışmalarımızı başlatmış olduk.” dedi.

ULAŞILABİLİR BİR SİSTEM

Yeterli pazar ve talep olması neticesinde bu sistemin dünyanın her yerinde yapılabileceğini söyleyen Urcu, “Bir özel jet bir kişiyi götürmek yerine 10 kişiyi götürme kapasitesine sahip. Airsada olarak bir hava taksi şirketi mantığı ve felsefesi ile kurulmadık. Bir havayolu şirketi disiplini ve ciddiyeti ile kurulmuş bir şirkettir. Üyelik sistemi ile çalışıyoruz. 20 uçuş ve 10 uçuş olarak iki farklı grupta topladık. Bir firma bizden 1 üyelik aldığı takdirde 20 koltuk sahibi oluyor. Aynı uçuşa 10 kişide gelebilir 2 kişi de gelebilir. Özel jet uygulamasından tek farkı yanınızda tanımayan biriyle oturabilirsiniz.” ifadesini kullandı.

KOBİ’ler için de ulaşılabilir bir sistem olduğunu belirten Urcu, business uçuş ile aynı özelliklere sahip olduğunu ve 48 saat önce rezervasyon yapıldığı takdirde %100 yer garantisi verildiğini de belirtti.