Kasım 2020’den beri zaman zaman ortaya çıkan ve ‘5 yıl araç satmama sözü ile birlikte ÖTV indirimi yapılabilecek’ haberleri üzerine The Brain Group Kurucusu ve Kosifler Kullanılmış Oto Pazarlama Direktörü Emir Kosif, Endüstri Radyoda değerlendirme yaptı.

Kosif, “Böyle bir durumun olacağına ihtimal vermiyorum ancak olursa bu satışları artırmaktan ziyade önümüzdeki o süreç boyunca otomobil satışlarında azalmaya neden olabilir. Bunun adına ÖTV indirimi demek yanlış bir algı yaratıyor. Aksine size bu süre boyunca otomobil yenilememeyi şart koşuyor.” dedi.

“HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK”

Bunları konuşmak için erken çünkü hem Ekonomi Bakanlığı’nda hem de Merkez Bankası’nda yaşanan gelişmelerden sonra nasıl bir planlama yapılacağı net değil diyen Kosif, “Uzun vadeli ekonomik planlarda yüksek kur, ithalat düşsün ihracat artsın gibi bir beklenti mi uygulanacak yoksa kurlarımız düşsün ithalatımız devam etsin, otomotiv sektörü önemli demirbaşlardan bir tanesi ama ihracatı da arttıralım gibi bir yol mu izleneceği henüz belli değil. Resmi bir plan olana kadar bir şey söylemek çok mümkün değil.” dedi.