Dr. Hüseyin Halıcı’nın hazırlayıp sunduğu otomasyon Sohbetleri programına konuk olan Schneider Electric Türkiye, Merkez Asya, Pakistan Endüstriyel Otomasyondan Sorumlu İş Birimi Genel Müdür Yardımcısı Esin Gül çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

“ARTIK YENİ DİNAMİKLER VAR”

Geçmişte PLC’nin getirdiği avantajları konuşurken günümüzde PLC’nin eskide kaldığını ve bugün gelinen noktada ise tüm iş insanlarının yaptıkları işlerde data temelli kararlar almak istediklerini söyleyen Gül, proseslerden akan çok büyük datalar olduğunu belirtti.

Bu proseslerden akan dataların doğru değerlendirilip iş kararları alınmasına fayda sağladığı noktada  otomsyon deforme olmaya başladı diyen Gül, “Buna isterseniz endüstri 4.0diyebilirsiniz isterseni dijitalleşme diyebilirsiniz. Geldiğimiz noktada bizim için otomasyonun bulunduğu yer; iş insanlarının, iş kararlarını belirlerken doğru dataları toparlayıp yorumlanmış halde ellerine alıp daha isabetli stratejiler kurgulamalarını sağlamak gibi geliyor.” dedi.

Otomasyon dünyasının ana temellerini oluşturan yeni dinamikler var diyen Gül, günümüzde çok fazla datayı doğru şekilde yorumlamak, doğru değerlendirmek ve yapılan işe değer katmak noktasına gelindiğini belirtti.

OTOMASYON BİLİNCİ BULUNUYOR

Otomasyonun geldiği nokta ve içindeki temel yeni teknolojilere baktığımızda aslında Türkiye'deki firmalarda dağınık bir şekilde ciddi miktarda bu teknolojiler bulunuyor diyen Gül, otomasyon bilincinin hem sektörde hem müşterilerde çok güçlü bir şekilde oluşmuş olduğunu acak bütünsel bir otomasyon yaklaşımı ve bütünsel bir şekilde datanın bir yerden başka bir yere atma yaklaşımının sadece bazı sektörlerde olduğunu ifade etti.

Schneider Electric Türkiye olarak inovasyon merkezi kurduklarını ve yazılımların tamamını kurguladıklarını söyleyen Gül, büyük, küçük ve orta ölçekli firmalara o anki ihtiyacına yönelik laboratuvarda deneme imkanı sunduklarını kaydetti.
 
Programı buradan dinleyebilirsiniz.