Sektör Analiz programına katılan Hotelya Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü, Yüksek Mİmar Zümrüt Doyran mobilya sektörü üzerine ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

“MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ SONRAKİ ADIMLAR İÇİN ÖNEMLİ”

Hotelya mobilyaları aslında çok eski bir şirket değil, 2010 yılında kuruldu fakat yaklaşık 45 senelik bir şirket olan Kolsan Koltuk firmasının grup şirketlerinden biri diyen Doyran, satış ve pazarlama konusundaki geçmiş çalışmaları ile başarılı işlere imza attığını kaydetti.

Birçok otel zincirinin hem yurtiçinde hem de yurtdışında tüm mobilya üretimlerini yaptıklarını belirten Doyran, ilk yapılan projede yakalanan başarı ve müşteri memnuniyetinin sonraki yapılacak işler için bir referans olduğunu ve Hotelya olarak bunu başardıklarını ifade etti.

Doyran, üretici firma olduklarını ve mimari grupların tasarımsal süreci bitirdikten sonra o tasarımları hayata geçirdiklerini belirtti.

“MOBİLYA FİRMALARI REKABET ETMEK ZORUNDA KALIYOR”

Yapılan yatırımın çok az sayıda olduğunu bilen yatırımcıların nakit gücü ile birlikte en iyi ve en uygun fiyata ürün alma fırsatını yakalamış olduklarına inandıklarını belirten Doyran,  mobilya firmalarının rekabet etmek zorunda kaldıklarını ve bundan dolayı indirim yapıldığını kaydetti.

Mobilya firmalarının kendi maliyetlerini ve giderlerini gerçek anlamda düzgün hesaplayıp, maliyetlerinin altında fiyatlarla iş alır duruma geldiklerini ifade ederek bunu yapmalarının doğru olmadığını dile getirdi.

Bunun üretim yapan firmalar yavaş yavaş yok etmeye başladığını belirten Doyran, üreticilerin ülkeleri ayakta tutacak olan birimler olduğunu ve ihracat yapabilmenin de önemli olduğunu sözlerine ekledi.