Reel Piyasalar programına konuk olan Mutlu Yaşam Psikolojik Danışmanlık Merkezi Kurucusu, Uzman Klinik Psikolog Burcu Yarapsanlı Zayim, online terapi ve pandemi süresince gelişimi üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

PANDEMİ DÖNEMİYLE ÖNEM KAZANDI

Online terapi hizmetinin pandemi döneminden önce başladığını ancak yeni tip koronavirüs salgını ile birlikte daha da önem kazandığını söyleyen Zayim, bunun nedenini ise bütün aile bireylerinin evde toplanması ile birlikte sorunların daha çok gün yüzüne çıkması olarak açıklıyor.

Zayim, “Ebeveynlerin iş hayatında yaşadıkları sıkıntılar eve yansıdı. Aynı şekilde çocukların eğitim sorunları da çoğaldı. Daha kalabalık ailelerin isteklerinin ayn anda çatışması da yaşanmaya başladı. Böyle bir süreçte terapi hizmeti almak da kaçınılmaz oldu.” dedi.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DEVAM ETTİ

Hem sağlığı korumak hem de terapi hizmetlerini devam ettirebilmek nedeniyle online terapi hizmetlerinin çoğaldığını vurgulayan Zayim, söz konusu hizmetlerin sağlıklı bir şekilde verilmesinin en önemli etkenlerden birini ise terapinin karşılıklı görüşme, konuşma, anlama ve dinleme yöntemi şeklinde yapılması olarak açıklıyor.

Zayim, “Bu süreçte terapiyi online görüşmelerde sürdürebildiğimiz için sağlıklı bir şekilde devam ettirdik.” dedi.

TERAPİNİN DEVAMLILIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Bir danışanın terapistine alışması ve o terapinin devamlılığınının sağlanabilmesi çok önemli diyen Zayim, danışanlardan gelen talep üzerine onlien görüşme yapmaya karar verdiklerini ve önemli olanın hizmet vermek değil, gerçek bir psikoterapi hizmetini verebilmek olduğunu da belirtti.

Altyapının uygun olması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Zayim, web site üzerinden 81 ilde faaliyetlerin başladığını da duyurdu.