Etekteki Taşlar programına konuk olan İTÜ ETA Vakfı Özel Adana Doğa Koleji Kampüs Müdürü Hacı Abdullah Kekilli, uzaktan eğitim üzerine Endüstri Radyo'da değerlendirmelerde bulundu.

ÖĞRETMENLERİMİZ İLK SÜREÇTE ZORLANDI

Kovid-19 salgını ile birlikte değişim yaşanan sistemlerin başında eğitim geliyor. Vaka sayılarının artması ile birlikte okullar yüz yüze eğitime ara verdi ve uzaktan eğitim modeline geçti. 

Uzaktan eğitim modeline geçişte öğretmenlerin bu sisteme uyum sağlamaları zor oldu diyen Kekilli, “Biz öğretmenlerimize her zaman şunu söyleriz, ders kulağa değil göze verilir. Zaten normal şartlarda 40 dakikalık bir derste öğrencinin dikkati 20 dakikadır. Kalan zamanda öğrencileri motive etmek adına bir şeyler yapıyorduk. Maalesef dijital, online eğitim döneminde öğretmenlerimiz zorlandılar.” dedi.

GERİ BİLDİRİM ALMAK KOLAY OLMUYOR

Online eğitimde öğrencilerden geri bildirim almanın kolay olmadığını dile getiren Kekilli, yüz yüze eğitimde anlaşılmayan bir konu olduğunda öğrencinin jest ve mimiklerinden bunun anlaşılabileceğini ancak online eğitimde bu imkanın daha kısıtlı olduğunu belirtti.

Kekilli, “Özellikle ilkokul öğrencilerimizin ailelerinden geri bildirimler çok geliyor masa başında oturmak da zorlandıklarına dair. Bu süreçte hem öğretmenler ve veliler hem de öğrenciler büyük bir çaba sarf etti.” ifadesini kullandı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ONLİNE EĞİTİME YANSITILDI

İTÜ ETA Vakfı ile Doğa Koleji büyük bir ivme kazandı diyen Kekilli, online eğitim sürecinin daha kolay olabilmesi için yönetim ve öğretmenlerle birlikte çalışmalar yaptıklarını kaydederek, öğrencilerin bu konuda şanslı olduklarını belirtti.

Kekilli, yüz yüze eğitimde ne veriliyorsa aynısının online eğitime de yansıtıldığını söyleyerek, öğrencilerin haftalık denemelerini bile bu şekilde yaptıklarını ve istedikleri konuya, soruya anında ulaşabildiklerini de sözlerine ekledi.