Dijital dönüşümü, veri bütününden enformasyon sürecini işleterek anlamlı bir bilgi üretmek olarak tanımlayan Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme Süreç Yönetim Uzmanı, Eğitmen ve Profesyonel Koç Nurşen Erginsoy, kurumlarda dijitalleşme sürecini Endüstri Radyo’da anlattı.

FARKINDALIK SAHİBİ OLMALI

Covid-19 salgını etkisi ile birlikte kişilerin değer yargılarında sadeleşme olduğunu belirten Erginsoy, aynı zamanda birçok işletmenin kapalı olmasının da etkilerinin yaşanmaya başladığını ifade etti.

Dijital dönüşümün bu noktada önemine dikkat çeken Erginsoy, “Dünyada dijitalleşme ve dijital ortamlardan iş yönetmek konusunda farkındalık sahibi olan yöneticilerin oranı 2018 yılında sadece %30 seviyesinde idi. Türkiye’de ise kendisini dijital bir işletme olarak gören ve müşterilerine değer üretmek adına işlem yapanlar firmaların oranı ise %27 seviyesinde.” dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜME ADAPTE OLMAK İÇİN; 

Kendilerini küresel anlamda eğitmek ve dijital dönüşüme adapte olabilmek için öncelikle işbirliği içinde olmak gerektiğini söyleyen Erginsoy, “İletişim ve bilgi takibi çok önemli. Sadece salgın etkisi ile değil bundan sonra da hayatımızda birçok etkisi olacak. Bunun yanı sıra eleştirel düşünmek de gerekiyor. Hamleleri iyi araştırmak ve anlamakta fayda var.” dedi.

Erginsoy, dijitalleşmede yenilikçi düşüncenin de önemli olduğuna dikkat çekerek kültürler arası düşünebilmenin de gerekli olduğunu sözlerine ekledi.