PWN Derneği Başkanı, Farplas İK Direktörü ve Yazar Aylin Satun Olsun, Lider Kadınlar programına konuştu. Kariyeri ve çalışmaları üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler veren Olsun, hayatının her alanında sivil toplum kuruluşları ile çalışmalarının yer aldığını belirtti.
 
Kadın iş birliği ve kadınlar arasındaki networkü güçlendirmesi için faaliyet yürüten PWN Derneği’nin başkanlığını yürüten Olsun, birlikte olmak, farklı sektörlerden kadınlarla ortak bir ideal ile bir araya gelmenin kendisi için önemli olduğunun altını çizdi.

Olsun, “PWN ilk olarak 2003 yılında Paris’te başladı. Avrupa’daki profesyonel iş kadınlarının networkü diyebiliriz. Daha sonra 2013 yılında İstanbul’da kurulma çalışmaları başlayınca sadece Avrupa ile sınırlı kalmadı ve global bir yapılanmaya gidildi. Şu anda 35 ayrı şehirde bulunuyor.” dedi.

Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay ve yetişkin kadın gücü de var diyen Olsun, amaçlarının istihdamın önündeki engellerin kaldırılması ve daha kuvvetli iş ilişkilerinin oluşturularak toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılması olduğunu belirtti.

ÖNCELİK SAMİMİYET VE BİRBİRİNİ TANIMA

Kadın çemberleri isimli çalışma üzerine bilgiler veren ve aynı zamanda pandemi dönemi üzerine değerlendirmede bulunan Olsun, şunları söyledi:
“Biz 3 yıldır kadın çemberi çalışmamızı deniyorduk ancak dijitali dahil etmek istesek de hep yüz yüze gelmeyi ve bir arada olmayı tercih ediyorduk. Pandemi bardağın dolu tarafını görmemizi sağladı. Üyelerimiz çok fazla ve bu insanları doğal bir etkileşim ile nasıl tanıştıracağız diye düşündük. Pandemi ile birlikte çalışmalarımız bir anda dijitale döndü. Kadın çemberi çalışmamız için de güzel sonuçları oldu.” dedi.

Network konusunda önceliği samimiyet ve birbirini tanımaya verdiklerini söyleyen Olsun, insanların potansiyellerini göstermek gerektiğini belirterek herkesi güçlendirecek bir ortamın faydalı olacağını da söyledi.