Satış 4.0 Dünyası programında Koray İnan’ın sorularını yanıtlayan Nöro Satış Kitabının Yazarı Mert Aydıner, nöro satış üzerine ST Endüstri Radyoda bilgiler verdi.

Şirketlerin vizyonları doğrultusunda ihtiyaç duydukları anlayışı, alışkanlıkları, donanımı yani kültürü kazandırmak üzere çalışmalar yürüttüğünü belirten Aydıner, pandemi sürecinde ‘Milyoner mentör’ adında bir girişimcilik faaliyeti başlattığını ve insanların ekonomik anlamda özgürlüğe nasıl kavuşacağı üzerine eğitim verdiğini söyledi.

“KARARLAR OTOMATİK PİLOTTA ALINIYOR”

Nöro satış üzerine değerlendirmede de bulunan Aydıner, beyin nasıl düşünüyor ve karar alıyor, etrafındaki olayları ve olup biteni nasıl algılıyor, onu harekete geçiren motifler neler ve nasıl müdahale edebiliriz konularında elde edilen verilerin okunduğunu ve daha sonra bu verileri iş hayatına uyguladıklarını belirtti.

Kişilerin nasıl hareket ettiğini günlük yaptığı rutin hareketler ile gözlemleyebilceğini söyleyen Aydıner, farkında olmadan yapılan hareketlerin ve alınan kararların %95’inin otomatik pilotta alındığını vurguladı.

“BEYNİN NASIL ÇALIŞTIĞINI İYİ KAVRAMALI”

Satıcıların yaptığı en büyük hatalardan birinin satın alma sürecinin yani karar verme sürecinin insanlarda nasıl çalıştığını bilmeden ezbere hareket etmeleri oluyor diyen Aydıner, burada önemli olan şeyin insanların satın alma nedenlerinin ortaya doğru bir şekilde çıkarılması olduğunu kaydetti.

Aydıner, ” Herkese aynı şeyi anlatmak değil alıcıya göre pozisyon alabilmek burada çok önemli. Karar alırken 3 aşama vardır; en  altta güdüsel kısım, onun üzerinde duygusal alan var. En üstte ise bilinç yani mantıksal alan var. “ dedi.

Satıcılar bu süreci bilmedikleri için yukarıdan aşağıya doğru yapmaya çalışıyorlar ancak süreç bu şekilde olmuyor diyen Aydıner, en büyük hatanın bu olduğunu ve beynin güdü, duygu ve mantık olarak çalıştığını sözlerine ekledi.