Dr. Öznur Sevme’nin hazırlayıp sunduğu Topuklu Ekonomist programına katılan Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD) Başkanı Nilgün Diptaş, sivil toplum kuruluşları faaliyetleri üzerine ST Endüstri Radyoda bilgiler verdi.

İnsana dokunmanın çok önemli bir faktör olduğunu ve bunun ancak yaşayınca anlaşıldığını belirterek sözlerine başlayan Diptaş, Türk toplumunun da yardıma meyilli olduğunu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında birçok kişinin faaliyet gösterdiğini aktardı.

“ÖĞRENCİLERE BURS VERİYORUZ”

Türkiye'de ve dünyanın her yerinde eğitimin çok önemli olduğuna vurgu yapan Diptaş, NEYAD olarak lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde olan kız öğrencilere burs vermeye karar verdiklerini belirtti.  Her yıl bir öğrenciye yurtdışında eğitim görmesi için de burs verdiklerini kaydeden Diptaş, tek şartlarının öğrencinin eğitimi tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönüp burada istihdam sağlaması. 

“KADINLARA DESTEK OLUYORUZ”

Türk halkının %52’sinin kadın olduğunu ve kadın denilince akla üretmeyen, tüketen kişilerin geldiğini belirten Diptaş; üreten, istihdam oluşturan, topluma hizmet sağlayan ve katma değer yaratan kadınları çoğaltmak için çalıştıklarını ifade etti. Türkiye’de okumayan kadın kalmasın diye çeşitli faliyetler yürüttüklerini ancak önemli olanın sürdürülebilir projeler ile kadınların ekonomiyi canlandırmasına katkı sunmak olduğunu vurguladı.