Tunç Berkman ile 4P+1 programına konuk olan KizlarSoruyor.com CSO’su Aslı Efe, sitenin kuruluş hikayesini ve çalışmalarını ST Endüstri Radyoda anlattı.

Kızlarsoruyor.com’u kadınların ve erkeklerin tutkulu ve bilgili oldukları konularda birbirine yardım ettiği, hayatın her alanına dair soru sorduğu ve fikir alışverişinde bulunduğu bir topluluk platformu olarak açıklayan Efe, 2008 yılında Amerika’da  Tolga Tanrıseven tarafından kurulduğunu belirtti.

“BİR SOSYAL DENEYE DÖNÜŞTÜ”

Tanrıseven’in tanışmak istediği bir kadın için başka bir kadından neler yapması konusunda yardım almaya karar verdiğini ve daha sonra bunu bir sosyal deneye dönüştürdüğünü belirten Efe, erkekler ve kadınların her konuda birbirinden fikir alabilecekleri düşüncesinden yola çıkarak GirlsaskGuys’ın kurulduğunu ve 2011 yılında da platformun Türkiye’deki versiyonu KızlarSoruyor’un hayata geçtiğini ifade etti. 

“NE YAPMALIYIM SORUSUNUN CEVABI ARANIYOR”

Efe, “İnsanlar Facebook'a girip ne yaptıklarından bahsediyor, geçmişe yönelik fotoğraf paylaşıyor. Twitter’da gündemi takip ediyor ama ne yapmalıyım sorusunun cevabı içinde KızlarSoruyor.com’a geliyor. Yani bir şey satın almadan veya bir yere gitmeden önce insanların fikir alıyorlar.” dedi.

“ERKEK KULLANICI ORANIMIZ FAZLA”

Ciddi bir erkek kullanıcılarının olduğunu da belirten Efe, bu oranın %44 olduğunu ifade ederek Y kuşağı denilen 18-34 yaş arasının da %65 seviyelerinde olduğunun altını çizdi.

Efe, “Şu an Türkiye’nin mobildeki en büyük 8. sitesiyiz. Yaklaşık 15 milyon tekilimiz ve 60 milyon sayfa gösterimiz var. Üyeler siteye girdiklerinde kendileri gibi soru soran insanların içeriklerine bakıp 25 dakika vakit geçiriyor. Bu tarz platformlar için oldukça iyi bir rakam.” dedi.

“EVDEN ÇALIŞMA MODELİ UYGULUYORUZ”

Covid-19 sürecinde zorlanmadıklarını çünkü zaten daha önce de evden çalışma modeliyle işlerini yürüttüklerini belirten Efe, tüm süreçlere hazırlıklı olduklarını vurguladı.