Endüstri Radyo’da Etekteki Taşlar programına konuk olan Endüstri Grup Eğitim-Danışmanlık Kurucusu Fatih Demirtaş, girişimcilik yetkinlikleri üzerine değerlendirmede bulundu.

Girişimcilik yeteneklerinin ve yetkinliklerinin arttırabilir olduğunu söyleyen Demirtaş, kişilerin bazı metot ve yöntemleri kullanarak zihinsel kabiliyetlere ulaşılabileceğini belirtti. 

GİRİŞİMCİLİK MODELLERİ 

Şirket içi girişimciliğin önemine dikkat çeken Demirtaş, şirket içerisindeki kritik başarı faktörlerini iyi bilen ve özellikle darboğaz denilen sıkıntıların en çok yaşandığı anları sistematik olarak analiz eden ve iyileştiren profesyonel çalışanları ve yöneticileri şirket içi girişimci olarak tanımlıyor. Bunun yanında inovatif girişimciliğinde olduğunu belirten Demirtaş, bir iş modeli ya da ürün ile ilgili mevcut durumları faydalı olarak değiştiren ve geliştiren kişilik modellerini de inovatif girişimci olarak açıklıyor.

Demirtaş, “Dijital değişim ve dönüşüm ile birlikte dijital girişimciler de tanım olarak hayatımıza girdi. Günümüzde şartlarında dijital girişimleri takip eden fırsatları yakalayan mevcut büyük dijital sistemin bir parçası olarak da tanımlayabiliriz. “ dedi.

GİRİŞİMCİNİN ÖZELLİKLERİ 

Bir girişimcinin öncelikle öz farkındalığının yüksek olması gerektiğini söyleyen Demirtaş, bir kişinin kendisi ile alakalı mevcut durumun ne olduğunu çok iyi bilmesi gerektiğini söyleyerek sınırları olmayan bir yapıya sahip olmasının da önemli olduğunu belirtti. Demirtaş ayrıca, ilk adımı atabilmek için de sezgiler ile hareket etmenin gerektiğini ifade etti.

İLK ADIMI ATMAK ÖNEMLİ

Sürdürülebilirliği sağlamak için yapılması gerekenler üzerine de Endüstri Radyo’da değerlendirme yapan Demirtaş, öncelikle önyargısız olmak gerektiğini söyleyerek  ‘hayır’ diyebilmenin de gerektiğini vurguladı. 

Demirtaş, ilk adımı atmanın bir girişimcinin birçok şeyi halletmesini sağlayacağını belirterek motivasyonun gelmesinin beklenmesinin doğru olmadığını söyleyerek sürekli harekette kalmanın sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.