Tunç Berkman'la 4P+1 programına konuk olan  Yapı Kredi Bankası, Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen, Türkiye'deki bankacılık sektörüne dair açıklamalarda bulundu.

Dünyadaki bankacılık sektörüne göre Türkiye’nin daha gelişmiş bir yapıya sahip olduğunu belirten Serkan Ülgen, bunun temelde nedenlerinin olduğunu söyledi. 

Türkiye'de özellikle okullardan mezun olduktan sonra kurumsal yapılarda çalışabilecek profiller için bankalar çok uzun yıllar boyunca birkaç alternatiften biriydi diyen Ülgen, “Bankalarımızda gerçekten yetişmiş insan gücü, yeni mezunlarda da var ama özellikle eski kadro için yüksek performanslı olduğunu görüyoruz. “ dedi.

Ülgen, kişilerin geçmişte çalışabileceği alanların sınırlı olmasından dolayı doğru insan kaynağının bankacılık sektöründe olmasının bir avantaj olduğunu belirtti.

TÜRKİYE’DE BANKACILIK  ALT YAPISI YENİ

Türkiye'de bireysel bankacılık hizmetlerinin ağırlıklı olarak son 20 senedir oluşturulduğunu belirten Ülgen, Avrupa'da bu hizmetlerin 50 sene önce başladığını ve alt yapıların büyük kaynaklarla kurulduğunu  ifade etti.  Ülgen, “Türk bankacılık sisteminin kullandığı alt yapıların dünya bankacılık sistemine göre daha yeni olduğunu görüyoruz. Bu aslında yeni ürün geliştirme ve sunma konusunda bize avantajlar sağlıyor.” dedi.

MOBİL BANKACILIK KULLANIMI ARTTI

Görece olarak kıyaslandığında genç nüfusun Türkiye’de fazla olduğunu belirten Ülgen, bu uygulamalara adaptasyon konusunda sorun yaşamadığımızı söyledi. Özellikle koronavirüs pandemisi ile birlikte mobil bankacılık kullanımının ciddi şekilde arttığını ifade eden Ülgen, şubelerin artık daha katma değerli hizmetler için müşteriler tarafından tercih edildiğini belirtti. Ülgen, koronavirüs ile birlikte bireylerin dijitalleşmesinin önündeki birçok engelin kalktığını ifade ederek özellikle finans sektöründe esnek ve hızlı hareket edildiğini sözlerine ekledi.