Eve İş Götürme programına konuk olan Mitas Group Satış ve Pazarlama Direktörü Tuğser Serttaş, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Mitaş Madeni İnşaat İşleri Türk A.Ş. adıyla 1955 yılında faaliyete başlayan şirket enerji, telekomünikasyon, aydınlatma, kimya ve bilişim sektörlerinde global ölçekte faaliyet gösteriyor. 

Ankara, İzmir, İzmit, Fransa ve İtalya’da üretim tesisleri bulunan Mitaş Group, ürünlerini 5 kıtada 135'ten fazla ülkeye ihraç ederek üretim, ticari ve hizmet olmak üzere üç ana alanda faaliyet gösteriyor. 

Mitaş Group olarak faaliyet gösterdikleri sektörlerde lider olmak istediklerini söyleyen Serttaş, “Demir çelik sektöründe yeni nesil teknolojiler ve akılcı çözümler kullanarak çevreye duyarlı, özgün tasarımları ile ülkemizde ve dünya çapında bilinen çözüm ortağı olmak amacımız. Aslında bu vizyonumuza ulaşmak için edindiğimiz misyonu ise, sektöründe yenilikçi, güvenli, çevre dostu teknolojiler ve uygulamaların kullanımı ile kaliteli ürün ve hizmetler sunarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak ayrıca dünya ülkelerinin gelişmesine katkıda bulunmak, bu sayede insanların yaşam kalitelerini yükseltmek diyebiliriz.” açıklamasında bulundu.

“YABANCI FİRMALAR İLE ÇALIŞIYORUZ”

Mitaş’ın dünyanın en büyük enerji nakil hattı üretici firmalarından biri olduğunu vurgulayan Serttaş, yaklaşık 155 ülkede bağlantı elemanlarının bulunduğunu ve 2020 yılında da ABD, Almanya, Kanada, Peru gibi 40’tan fazla ülkeye satış yaptıklarını belirtti.

Fabrika kabul testlerine açık bir firma olduklarını söyleyen Serttaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Sürekli yabancı firmalar ve yabancı firma temsilcileri ile içli dışlı çalışan bir firmayız. Çok sayıda dış denetimden başarı ile geçirmekteyiz. Ayrıca kendi çç denetimlerimizi de sıkı bir şekilde devam ettiriyoruz. Tedarikçi denetimleri tüm kalite sistemlerinin gerekliliklerini harfi harfine yerine getiriyoruz. Öngerilimli bağlantılar ve ön gerilimsiz bağlantılar için CE  belgemiz var. Diğer bir çalışmamız ise, bu yıl içerisinde otomotiv belgelendirmelerine başladık ve bu sene İATF 16949 belgesini de almayı istiyoruz.” dedi.

4 YENİ YATIRIM İLE 2022’YE HAZIRLANIYOR

Mitaş Group olarak yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini ve 4 yeni yatırımlarının olduğunu söyleyen Serttaş, bu yatırımları şöyle açıklıyor;

“Sıcak dövme makinamız gelecek bunun yanında ısıl işlem hattımızında Ekim ayı gibi kurulmasını bekliyoruz. Bu sayede yıllık 10 bin ton olan ısıl işlem kapasitemizi 20 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni iki adet su dövme makinamız gelecek. Bu yatırım ile de şu anda 30 bin ton olan su dövme kapasitemizi 50 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Serttaş, sene içerisinde bu yatırımların kurulumlarını tamamlayarak 2022 yılına ok daha yüksek kapasite ile başlamak istediklerini belirtti.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.