Çiğdem Aydoğdu’nun hazırlayıp sunduğu Turizm Gündemi programına konuk olan Estetik International Medikal Estetik Uzmanı Dr. Çağatay Güngörsün sağlık turizmi ve medikal estetik üzerine ST Endüstri Radyoda bilgiler verdi.

Sağlık turizmi açısından Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini ve hastane alt yapılarının, fiziki koşulların ve teknik donanımların üst düzeyde olduğunu belirten Güngörsün, sağlık turizminin geleceğe yönelik yatırımlarının önemli olduğunu vurguladı.

Pandemi süreciyle birlikte kişilerin özellikle medikal estetik anlamında birçok işlem yaptırdıklarını belirten Güngörsün, evde vakit geçirmenin sektör açısından pozitif etkileri olduğunu da ifade etti.

KISA SÜREDE İYİLEŞME GÖRÜLÜYOR

Botoks, dolgu, leke tedavileri gibi daha çok ameliyat olmadan, iyileşme süresinin kısa olduğu ve kişilerin normal yaşantısına kısa sürede dönebildiği işlemlere medikal estetik dendiğini belirten Güngörsün, insanların ciddi anlamda zaman probleminin olmasından dolayı son zamanlarda popülerliğinin arttığını da ifade etti.

Güngörsün,” İnsanlar aynaya baktığı zaman kendilerini mutsuz hissetsin istemiyoruz. İnsanlar, kırışıklık, cilt parlaklığı gibi durumlara müdahale edilmesini istiyorlar. Bunların kesin çözümü tabi ki ameliyat ancak mevcut olan rahatsızlıkları bir anlamda daha da azaltmak için medikal işlemleri tercih ediyoruz.” dedi.

EN ÇOK YAPILAN İŞLEM: BOTOKS

En çok yapılan işlemin botoks olduğunu belirten Güngörsün, alın, göz çevresi ve iki kaş arasındaki oluşan çizgilerin yok olması için uygulanan bir işlem olduğunu ve kişilerin botoks işlemi için taleplerinin fazla olduğunu ifade etti.

Güngörsün, “ Eski zamanlarda yapılan botoksların dozları biraz daha farklıydı. Böyle olunca da insanların yüzünde donuk bir ifade oluşuyordu. Ancak şu anda kişilerin mimiklerini kullanmasında herhangi bir sorun oluşmuyor.” dedi.

ESTETİK YAPTIRILAN YER ÖNEMLİ

Güngörsün, kullanılan uygulamaların vücutla uyumlu olduğunu, herhangi bir alerji etkeninin olmadığını belirtirken merdiven altı diye tabir edilen yerlerde bu uygulamaların yapılmasının doğru olmadığını ve kişilerin buna dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.