Makinanın Gündemi programına konuşan Onplus Teknoloji Genel Müdürü Yavuz Öncü, metal işleme makinaları sektörü üzerine Endüstri Radyo’da değerlendirmede bulundu.

Covid-19 salgını döneminin dünyada ve Türkiye’deki etkilerini sektör olarak atlatmış sayılmayız çünkü iş modelimizde etkiler zaman anlamında daha uzun sürüyor diyen Öncü, 2020 yılını 2019 projelerinin teslimatı anlamında oldukça yoğun ve verimli geçirdiklerini söyledi.

MAKİNE KURULUM HİZMETİ YERLİ VE MİLLİ HALE GELDİ

Öncü, “Pozitif etkilerinden bahsedecek olursak, seyahat kısıtlamalarından dolayı daha önce yabancı monitörler tarafından kurulan makinalarımız kendi ekibimiz tarafından kuruldu. O bir emek ve değeri olan bir hizmet. Bunun için yabancılara para ödüyorduk ancak makine kurulum hizmetini yerli ve milli hale getirmiş olduk.” dedi.

Bunun yanı sıra sürecin negatif etkilerinden de bahseden Öncü, “İş yoğunluğumuz, hedef sektörümüz havacılık endüstrisi idi. Bu sektör kısıtlamalar ile birlikte yavaşladığı için biz de yavaşladık. Bu bizi gerek iş yapış modellerimiz anlamında gerekse potansiyel siparişlerimiz anlamında ciddi bir şekilde etkiledi.” ifadelerini kullandı.

ZOR BİR SENE OLACAK

2021 öngörülerini de Endüstri Radyo’da paylaşan Öncü, 2020 yılından daha zor bir yıl olacağını belirterek, hedef müşterilerde bütçelerin kısıldığını ve yatırımların durduğunu söyledi.

Öncü, covid-19 salgını sürecinin devam edeceği düşünüldüğü için şirketlerin tedbirli davrandığını ve  yatırım anlamında zor bir senenin beklediğini açıkladı.

Öncü, Türk sanayisinin aktif olması ve gelişiyor olmasının ertelenen taleplerinin 2022 ve sonrasında daha yoğun bir şekilde kovuşacağından ümitli olduklarını sözlerine ekledi.