Kurumsallık üzerine Turizm Gündemi programında Çiğdem Aydoğdu’nun sorularını yanıtlayan Endüstri Mühendisi, Yazar ve Eğitimci Onur Önel kurumsallığı sistemin insanları yönetmesi olarak açıklayarak ST Endüstri Radyoda değerlendirmede bulundu.

“ŞİRKETİN GELİŞMİŞLİK DÜZEYİ İLE ORANTILI”

Kurumsallık her şirketin sahip olması gereken bir gelişmişlik düzeyidir diyen Önel, “Dünyanın önde gelen firmaları ve finans kuruluşları için bir işin standart yapılabilmesi, sonuçlar üretilebilmesi ve bu sonuçların hiçbir zaman kötüye doğru gitmemesi çok önemlidir.” dedi.

“PERFORMANS TAKİBİ YAPILMALI”

Şirketlerde kişiye bağlı bir işleyişin olmaması gerektiğini belirten Önel, kurumsallığı sistemin insanları yönetmesi olarak tanımlıyor. Özellikle dijital mecralarda müşteri memnuniyetinin takibini yapmak ve memnuniyete zarar veren en ufak şeyi dahi tespit edip ardından bir daha bunun oluşmasını engellemenin kurumsallık açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bireysel performans takibi üzerine de açıklama yapan Önel, “Kişilerin bireysel performanslarını takip etmeyi başaracak bilime ve matematiğe dayanan ölüm yöntemlerinin olması gerekiyor.” dedi.

“KURUMSALLIK PATRONDAN BAŞLAR”

Kurumsallık patrondan başlar, atadığı yöneticilerle devam eder ve çalışanlara yansıt diyen Önel, patronların doğru iş stratejisi belirlemesinin ve doğru kişileri konumlandırmasının da son derece önemli olduğunun altını çizdi. 

Onur Önel, ‘Birisi Patrona Gerçeği Söylesin’ kitabından elde edilen gelirin yarısının da Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, Lösev, Kanser Araştırma Kurumu ve yardıma ihtiyacı olan tüm insanlar için kullanılacağını da sözlerine ekledi.