Endüstri Radyo’da Çetin Ünsalan’ın sorularını yanıtlayan Deniz Kızı Akademi Kurucusu ve Piri Reis Üniversitesi Öğretim Görevlisi Melike Esra Karayel, iş hayatında düşünce enerjisinin etkilerini Reel Piyasalar’da anlattı. 

Bir insan gün içinde ortalama beta, alfa gibi 4-5 frekansa giriyor diyen Karayel, her frekansın bir özelliğinin olduğunu ve özellikle çalışma hayatında kişileri etkilediğini belirtti.

ENDİŞE KİŞİYİ HAYATTAN KOPARIYOR

Olumsuz yaratılan her düşüncenin kişilerin iş yaşamında performansını etkilediğini söyleyen Karayel, “Eğer ne zaman hangi frekansta olması gerektiğini bilirse kişiler o zaman enerji boyutunu da değiştirilebilir. Kabal enerji frekansı dediğimiz korku, kaygı, stres gibi durumların farkına varmak burada önmeli. Olumlu düşünen kişilerde de bazen frekans düşüklüğü olabilir. Ancak bunu fark ettiğimiz anda bu farkındalıkla ilerlersek çok daha huzurlu bir yaşamımız olur. Endişe bizi hayattan koparır ve muhakkak her düşündüğümüzün karşılığını alırsınız. Dolayısıyla hayatımızla, ilişkilerimizle, işimizle ilgili yazdığımız senaryolar yani düşünceler eğer bir korku, endişe doluysa seyredeceğimiz film de öyle olur. “ dedi.

KİŞİ KENDİNE İNANMALI

Olumsuz düşüncelerle baş etmenin yolları üzerine de değerlendirme yapan Karayel, “Bu tarz düşünceler geldiğinde bütüne bakmak gerekiyor. Daha önce neler yaptım, elimde neler var diye sormak gerekiyor. Kişinin kendisiyle ilgili çalışması, kendine inanması, yaptığı işlerle bereketi getireceğine inanması lazım. Buna inandığı zaman o kadar güzel kapılar açılıyor ki. Kişinin kendisini tanıması ve özelliklerine inanması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

İNSAN KAYNAKLARI NE YAPMALI?

Düşünce enerjisi ile ilgili eğitimlerin birçok eğitimlerin önüne geçtiğini belirten Karayel, “Kurumların artık yüksek enerjili, kendine inanan kişilerle çalışması gerekiyor. Kişilerde özellikle şu test edilmeli; bir kriz anında kişinin herhangi bir bakış açısı çözümün kendisi oluyor mu yoksa soruna mı odaklanıyor? Odaklandığımız her şey bize büyüyerek geri gelir. Dolayısıyla çözüm odaklı kişilerle çalışılmalı, yoksa da bu yönde eğitimler verilmesi gerekiyor.” dedi.