Endüstri Radyo’da Turizm Gündemi programına konuk olan  Sarıkamış Royal Özçelik Otel Sahibi ve işletmecisi Yavuz Özçelik, Sarıkamış kayak turizmi üzerine bilgiler verdi. 

Sarıkamış’ın kayak yapmak için elverişli bir bölge olduğunu belirten Özçelik, Sarıkamış Kayak Merkezi’nin 70 metre yüksekliğindeki çam ağaçları içerisinde bulunduğunu söyledi.

Özçelik, “Sarıkamış'ta yağan kar kristal olma özelliğine sahip. Kristal kar İsviçre’nin Alplerinde ve Sarıkamış bölgesinde bulunuyor. Donma özelliği yok ve ayağa yapışma özelliği bulunmadığı için sezon uzun sürüyor.” dedi.

YAPAY KAR MAKİNESİ GEREKİYOR

Dünyada ve ülkede yaşanan küresel ısınma konusuna dikkat çeken Özçelik, Sarıkamış bölgesinde bir yapay kar makinesinin bulunmadığını belirterek  bu alanda yapılan çalışmaların tamamlanması halinde sezonun daha uzun süre devam edeceğini ifade etti.

Özçelik, “Yapay kar makinesi bizim için önemli. Küresel ısınmadan dolayı alt bölümlerde gedikler oluşabiliyor ve yeterli kar seviyesine ulaşılamıyor. Bu da diğer pistlere ulaşım konusunda sorun yaratıyor. “ dedi.

PROJE PANDEMİDEN DOLAYI ERTELENDİ

Diğer bölgelerin ihtiyacının daha acil olmasından dolayı önceliğin kar makinesi önceliğinin o bölgelere verildiğini belirten Özçelik, bu konuda maliyetin az olduğunu ancak bir gölet oluşturmak gerektiğini ve derinde olmamak kaydıyla sondaj çalışmaları ile çözülebileceğini ifade etti.

Özçelik, konuyla alakalı devletin çalışmalar yürüttüğünü acak pandemi şartlarından dolayı ertelendiğini belirtti.