Lider Kadınlar programına konuk olan Edebiyathaber.net Marka Danışmanı, Yazar Ayşegül Kopdagel, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

“İÇERİKLERİ ÖZGÜN TUTMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Kültür sanat alanında en çok ziyaretçi alan ve özgün içeriklere sahip olan Edebiyathaber.com, onuncu yılını geride bıraktı. Marka danışmanı olarak kültür sanat portalında yaptığı çalışmaları anlatan Kopdagel, öncelikle çalışmalarını yürüttükleri yayınevleri ile projelerini geliştirdiklerini belirterek diğer yayınevleri ile de temas kurduklarını söyledi.

Temaslar sağlandıktan sonra verimli iş birliklerinin olması için çalışmalar yapmak gerektiğini belirten Kopdagel, “Bugün geldiğimiz noktada, sanıyorum iş yapmadığımız yayınevi kalmadı. Yayınevlerinin de bizden istedikleri performansı almaları için yazılım ve tasarım tarafında kendimizi geliştiriyoruz. Özellikle içeriklerimizi de özgün tutmaya çalışıyoruz.” dedi.

“GENÇ YAZARLARIN ARAMIZA KATILMASINA ÖNEM VERİYORUZ”

Çerez içeriklerden sonra nitelikli içeriklerin peşinde koşmaya başladık diyen Kopdagel, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle dijital içerik tüketmenin hızlandığını ve senede 1 milyondan fazla kişinin siteyi ziyaret ettiğini belirtti.

Kopdagel, “Türkiye'de yayın yapan çok az sayıda kültür sanat sitesi var. Bunlardan biri de Edebiyathaber. Her şeyden önce haber odaklı, çok istikrarlı bir yayın politikası var. Bunu yöneten iyi bir ekibimiz var. Özgün, güncel, kaynağı güvenilir kültür sanat haberlerini servis ediyoruz. Bugüne gelmesini sağlayan çok değerli yazarlarımız da var. Başta Feridun Andaç, Şule Tüzül, Mehmet Özçataloğlu, Anıl Ceren Altunkanat, Adnan Özer, Meltem Dağcı ve Can Öktemer gibi birçok önemli ve değerli isim yazıyor.” dedi.

Kopdagel, ayrıca yeni yazarların önemli olduğunu belirterek onların da sitede yer alması için titizlikle çalışmalar yaptıklarını vurguladı.