KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programına konuk olan Kolektif Trend Ajansı Kurucu Ortağı Koray Dağdelen, çalışma faaliyetlerini Endüstri Radyo’da anlattı.

Birlikte daha iyisini yapmak mümkün mottosu ile yola çıktıklarını belirten Dağdelen, “Bir hayali gerçekleştirmek adına yola çıkıyorsunuz, liderlik ediyorsunuz o fikre ancak bunu tek başına gerçekleştirmeniz çok zor. Sizin gibi düşünen, hayalinize, amacınıza ortak lan insanlarla bir araya gelerek daha şeyler yapabilmenin gayreti içerisinde olmak aslında kolektif olmak. Biz kolektifi bu şekilde tanımlıyoruz.” dedi.

“BİRLİKTE ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

Bir KOBİ’nin gelişim sürecinde çok fazla başlıkların ve yeni fikirlerin olduğunu dile getiren Dağdelen, her bir konu başlığının farklı uzmanlık alanları olduğunu vurguladı.
Gelişim sürecinin tek başına yürütülmemesi gerektiğini belirten Dağdelen, “Müşterilerimizin bir gelişime ihtiyaçları var. Bu çözümde de sektörü, konuyu bilen tecrübeli danışmanlara, eğitmenlere ihtiyaç var. Detaylı bir analiz sürecinden geçerken KOBİ için en doğru çözümü ortak paydada bir araya getirerek bulabilmek buradaki esas amacımız.” ifadelerini kullandı.

Dağdelen, finans, insan kaynakları, satış, pazarlama, dijital dönüşüm gibi eksenlerde ve bir KOBİ’nin tüm yönetim fonksiyonları için uzmanlarla birlikte çözümler geliştirmeye çalıştıklarını da belirtti.

“KOBİ’LERİN SAĞLIKLI BÜYÜMESİNE İHTİYAÇ VAR”

Üretebilmeyi öğrenmenin önemli olduğuna vurgu yapan Dağdelen, doğru bir tanımlama yaparak sistemli bir şekilde çalışmalar yürütülmesinin de gerektiğini vurguladı.

Dağdelen, “Bizim amaçlarımızdan bir tanesi, büyüyen ekonomiyi biz nasıl destekleyebiliriz konusunda bir şeyler yapmak. KOBİ’lerin sağlıklı büyümesine ihtiyaç var.” dedi.

Dağdelen, gelişimi ihtiyaç olarak görerek bu konuda istekli olunması ve gelişim vizyonuna sahip olunmasının önemli olduğuna da vurgu yaptı.