Eve İş Götürme programına konuşan Fon Radar Kurucu Ortağı Elif Özdemir Ünlüçerçi, çalışma faaliyetleri üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

Fon Radar’ı, nakit akışını yönetmeleri için KOBİ’leri finans kuruluşları ile bir araya getiren dijital platform olarak açıklayan Ünlüçerçi, KOBİ'lerin en önemli problemlerinden bir tanesinin nakit akışı olduğunu söyleyerek karlı olduğu halde bu akışı iyi yönetemeyerek batan birçok işletmenin bulunduğunu belirtti.

Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99’unun KOBİ’lerden oluştuğunu hatırlatan Ünlüçerçi, istihdam oranlarında ise bu rakamın yüzde 75 seviyelerinde olduğunu ifade etti.

Ünlüçerçi, “İşletmeler toplam banka kredi hacminin sadece yüzde 26’sına ulaşabiliyorlar. Bu nedenle alternatif yöntemleri denemeleri gerekiyor sıkıntı çeken KOBİ'lerin. Bunlardan bir tanesi de vadeli alacakların temliki,  çok kısa özetlemek gerekirse; Aslında çekler bir ödeme aracı olduğu halde ülkemizde üzerine bir de vade eklenerek sermaye aracına dönüştürülüyor ve bugün nakit sıkıntısı yaşayan bir küçük ya da orta boy işletmede elindeki bu vadeli çeki vadesi gelmeden önce nakite çevirme ihtiyacı hissediyor. İşte tam bu noktada da Fon Radar devreye giriyor. KOBİ'lerin bu arayışlarına yani vadeli alacakları için onların farklı kurumlardan teklif almalarına yardımcı oluyor. Böylece KOBİ’ler bu arayış için çok zaman harcama da Fon Rdar üzerine vadeli çeklerin fotoğraflarını yükleyerek hızlı bir şekilde teklif alabiliyorlar.” dedi.

UYGULAMAYA KOLAYCA KAYIT OLUNABİLİR

Fon Radar’ın nasıl kullanıldığı üzerine de ilgiler veren Ünlüçerçi, sözlerine şöyle devam etti:

“İşletmeler uygulama üzerinden sadece telefon numaralarını ve adreslerini girerek kolayca kayıt olabiliyor. Uygulamayı, işletmeler sadece elindeki vadeli alacakların bugünkü değerinin ne olduğunu hesaplamak için de kullanılabilir. Onun dışında eğer teklif almak istiyorsa, bu durumda faturaların ve çeklerinin fotoğraflarını uygulamaya yükleyerek platforma kayıtlı bulunan kurumlardan, kimlerden teklif istediklerini seçiyorlar. Biz bu bilgileri kurumlarla paylaşıyoruz. Onlar da uygun bulduklarına teklif gönderiyorlar. KOBİ’lerde kedilerine uyan teklifi değerlendirerek işleme alıyor.” 

Ünlüçerçi, taleplere hızlı bir şekilde cevap alınabildiği için zaman tasarrufu sağladığını da belirtti.

Programı buradan dinleyebilirsiniz.