St Endüstri Radyoda Can Karadut’un hazırlayıp sunduğu Eve İş Götürme programının konuğu Yönetim Danışmanı Gürsoy Erol oldu. Programda KOBİ’ler için doğru kadronun önemi konuşuldu.

Şirketlerde yapılan iş tanımlarının ve kişilerin niteliklerinin tam olarak belli olmasının sonucunda satış hedefleri ve finansal hedefler istediğiniz noktada olmayabiliyor. Şirketin doğru kadro yapısına sahip olmasının önemli olduğunu vurgulayan Erol, her birimin görevlerinin belli olmasının şirketlerin faydasına olacağının altını çizdi.

 Erol,” İşinde çok iyi olan insanların aynı şirkette olması o şirketin mutlak başarıya ulaştığı anlamına gelmiyor. Önemli olan bu insanların bir arada güzel işler yapabiliyor olması. Hedef ve bir amaç etrafında aralarındaki sinerjiyi sağlamak gerekiyor. Doğru kişiyi işe almak ve doğru kişiyi elde tutmak çok önemli. Ancak bu şekilde olursa başarılı işler yapılabilir.” dedi. 

“VERİLEN SÖZLER TUTULMALI”

İş yaşamının güven üstüne kurulduğunu ve karşılıklı verilen sözlerin çok önemli olduğunu ifade eden Erol, “İşinde başarılı kişilerle çalışmak isteyen bazı firmalar o kişiyi işe alabilmek için çeşitli vaatlerde bulunuyor. Ancak işe alım gerçekleştikten sonra o vaatlerin bir kısmı yerine getirilmeye biliyor. Karşılıklı güven burada ortaya çıkıyor. Bir çalışanın ve yöneticinin birbirlerine güven duyması çok önemli. Bu güven sarsıldığı zaman işler istediğimiz gibi gitmez.” dedi.

“YÖNETİCİ KADROLARINDA DOĞRU KİŞİLER Mİ VAR?”

Firmaların yönetici seçerken yaptığı bazı yanlışları örneklendiren Erol,”Şirketinizde çalışan ve çok iyi bir bilgisayar mühendisi olduğunu düşündüğünüz biri var diyelim. Eğer o mühendisi alıp terfi ettirmek için yönetici yaparsanız, iyi bir bilgisayar mühendisini kaybederseniz. Bu sebeple KOBİ’lerde en önemli konu, yöneticilik kadrolarına doğru kişilerin gelip gelmemesidir. Eğer doğru kişiler burada değilse büyük sorunlarla karşılaşırız.” ifadelerini kullandı.