Eve İş Götürme programında Can Karadut’un sorularını yanıtlayan Kozmos Eğitim Kurumu Eğitim ve Bilgi Teknolojileri Direktörü, Teknolojik Grup Başkanı Aykut Seyrek, yeni yılda KOBİ’ler için dijitalleşme planlarını ST Endüstri Radyoda değerlendirdi.

KOBİ’lerin yeni dünya diye tabir edilen yaşamda hayatta kalabilmek için dijitalleşmeye ayak uydurmaları gerekiyor diyen Seyrek, “Şirketler ister ürün geliştirsin ister hizmet etsin dijitalleşme süreçleri ile ürünleşme becerisine gitmeleri, müşteri memnuniyetini merkeze alarak çeşitli geliştirmeler yapmaları gerekir.” dedi.

“GEREKLİ YATIRIMI YAPMAK İYİ SONUÇLAR GETİRECEK”

Bir e-ticaret ortağınız yoksa bunun kurulması ve sahada personel çalışıyorsa onlara çeşitli cihazlar verip, uygun yazılımları temin etmek ve hem verimliliği hem de müşteri memnuniyetini arttırmak için yatırım yapmak gerekir diyen Seyrek, bu dönemde gerekli yatırımı yapanların ileride iyi sonuçlar elde edeceklerini belirtti.

Şirketlerin kendi öz sermayesi ile bu faaliyetleri yapabilmelerinin önemli olduğuna dikkat çeken Seyrek, öncelikle merkezde dijitalleşme bilincine sahip olmak gerektiğini ve gerekirse hem yöneticilere hem de çalışanlara buna yönelik eğitimlerin verilmesinin uygun olacağını vurguladı.

“YENİ FİKİRLER İÇİN TEŞVİKLERDEN YARARLANABİLİRLER”

Dijitalleşme bilincinde olmak için açık olmak, çeşitli etkinliklerde bulunmak, komitelere üye olmak ve aynı kulvarda bulunan kişileri rakip olarak görmeyip bir gün mesai arkadaşı olabilirim düşüncesiyle hareket etmek gerekiyor diyen Seyrek, eğer şirketlerin kendi öz sermayeleri yeterli değilse aynı kulvarda olan doğru insanları tespit edip işbirliği yapmanın da yeni dönemde dijitalleşme adına önemli olduğunu kaydetti.

Seyrek, şirketlerin yeni fikirlerle projeler geliştirebileceklerini ve bu planlarıyla ilgili teşviklerden yararlanıp, bu konuda bilgileri yoksa danışma şirketlerinden yardım alabileceklerini de sözlerine ekledi.