İkitelli Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği Genel Başkanı Ahmet Akkay, işletmelerin sorunları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Akkay, KOBİ’ler için fon oluşturulması gerektiğini belirterek detayları ST Endüstri Radyoda anlattı.

Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, dünyanında sayılı sanayi bölgeleri arasında yer alıyor.  Üretim alanında büyük bir potansiyel barındıran bölge bünyesinde 40'ı aşkın sektörden 30 bin iş yeri ve 350 bini aşkın çalışan bulunduruyor. 

“KOBİ’LERE İMKAN VERİLMELİ”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İSOİD Genel Başkanı Ahmet Akkay, teknolojinin gelişmesi ile birlikte ihracatta önemli pay yarattıklarını belirtti. Akkay, imkan verildiği sürece bu bölgede bulunan KOBİ’lerin daha iyi işler yapacağının da altını çizdi.

Akkay, “Biz her zaman şunu söylüyoruz; KOBİFON kurulsun, Kobi’lere sahip çıkılsın.  İşletmeler büyüsün. Ne kadar üreten bir toplum olursak, ihracatı artırırsak, o kadar ekonomi alanında ülkemiz rahatlar.” dedi.

Ekonominin bir ülke için çok önemli olduğunu vurgulayan Akkay, “İnşaat sektöründe ülkemiz bir yerlere geldi ve konut sorunu çözdüldü. Aynı şeyi kobilere uygulamamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.

“ÜRETİCİ İHMAL EDİLİYOR”

Ucuza üretim alanları yaratarak, kobilere öncülük ederek ve dünyaya çapında üretime teşvik ederek ülkemizdeki ekonomik üretimi artırabiliriz diyen Akkay, ülkemizde üreticinin ihmal edildiğini, işçi işveren sorunlarının yaşandığını ve kalifiye eleman sorunu yaşandığını kaydetti. 

Tüm bu süreçlerden sonra kişilerin yatırım yapmaktan çekildiğini belirten Akkay, kobileri bu konuda teşvik etmek için çalışmalar yapılması gerektiğini ve üreten bir toplum olmamızın çok önemli olduğunu vurguladı.

“SORUNLARI DİLE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneğinin (İSOİD) faaliyetleri üzerine bilgi veren Başkan Ahmet Akkay, “Sektöründe kendini ispatlamış bir grup iş dünyası tarafından kurulan derneğimiz, İkitelli Organize Sanayindeki sanayicilerimiz ile dostluğu, işbirliğini, kardeşliği ve dayanışmayı amaçlıyor.” dedi.

Üretim konusunda firmaların yaşadığı sıkıntıları raporlayıp ilgili yerlere ilettiklerini ifade eden Akkay, her zaman üreticilerin ve işletmelerin sorunlarını dile getirmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.