Endüstri Radyoya konuşan Alternatif Uyuşmazlık Çözümleri Uzmanı Avukat Ferda Paksoy, arabuluculuk kavramının şirketler için önemini Lider Kadınlar programında anlattı.

Arabuluculuk kavramını tarafların içlerinde yaşadıkları veya uyuşmazlığın arkasındaki diğer nedenleri çözecek bir takım teknikler ile haklarından ziyade menfaatleri üzerinden çözmeye çalışılan bir sistem olarak tanımlayan Paksoy, Türkiye’de 2013 yılında 6325 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi ile arabuluculuk kavramının yer aldığını belirtti.

HER ALANDA UYGULANABİLİR

Tarafların kendi kendilerine verebilecekleri özel hukuka ilişkin konuların hepsinin arabulucu ile çözüm üretebileceğini söyleyen Paksoy, aile hukukundan, ticari, tüketici, işyeri hukuku ve miras sözleşmeleri, kurumsallaşma, satış sözleşmeleri gibi her alanda uygulanabileceğini ifade etti.

SADECE HUKUK ALANINA VERİLİYOR

Paksoy, Türkiye’de 2017 yılında gelen, uyuşmazlıkların mahkemeye gidilmeden önce mutlaka arabulucuya gidilecek şartı ile birlikte kavramın yer edindiğini ve bu durumun ciddi oranda konunun çözülmesine katkı sağladığını belirtti.

Arabulucu olma şartının sadece hukuk alanına verildiğini vurgulayan Paksoy, meslekte 5 yılı geçirdikten ve gerekli eğitimi aldıktan sonra sınavı geçme halinde kişilerin arabulucu olabileceğini de söyledi.

ZAMAN VE KARLILIK AÇISINDAN FAYDALI

Paksoy, “Arabulucu tarafsızdır. Her iki tarafında menfaatlerini ortaya çıkarır ve en uygun şekilde pastanın büyütülerek her iki tarafın da mutlu olmasını önceller. Türkiye'de de bunun zaman içinde oturması ve daha yaygın kullanılması özellikle KOBİ’ler için dava şartı olmaktan ziyade uyuşmazlıkların çözülmesinde daha da yaygınlaşacak.” dedi.

Dünyanın birçok yerinde bağımsız yönetim kurulu üyelerinin alternatif uyuşmazlık konusunu bilen uzmanlardan seçildiğini belirten Paksoy, arabuluculuk kavramının yaygınlaşmasının hem zaman hem de karlılık açısından daha faydalı olacağını vurguladı.