Etekteki Taşlar programına konuk olan Stratejik İşler Danışmanlık, Yönetim Danışmanı İsmail Haznedar, KOBİ danışmanlığı üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

KAYNAKLARIN DAHA ETKİN VE VERİMLİ KULLANILMASI

Yatırım ve katma değerde önemli rol alan KOBİ’lerin ortak sorunları olduğunu söyleyen Haznedar, bu ortak sorunlara ortak çözümler üretmek gerektiğini belirtti.

Maliyet, rekabet, mevcut dönüşüm süreci, yeni müşteri bulma, karlılık, aile işletmesi sıkıntıları ve yeni neslin işe adapte olması gibi birçok konunun olduğunu vurgulayan Haznedar, KOBİ Danışmanlığına, bu konularda rehberlik edecek ve belirli konulardaki deneyimleri işletmeye getirecek dışarıdan bir kaynak olarak bakıldığını vurguladı.

Haznedar, “KOBİ danışmanlığının gerekçesi kaynakların daha etkin ve verimli kullanılabilmesi çünkü işletmeye sunulan kaynaklar 2. ve 3. nesillere aktarılıyor. Dolayısıyla hem istihdama, vergiye katkı hem de katma değer olarak her bir noktaya katkı sağlıyor.” dedi.

KOBİ NE KADAR İLERLERSE İSTİHDAM O KADAR ARTAR

İş insanı girişimcilikten yöneticiliğe, yöneticilikten ise yatırımcılığa doğru bir dönüşüm sürecinde diyen Haznedar, yatırımcılığa gelinmediği noktada işletmeciliğin devamlılığının ciddi bir şekilde tartışıldığını belirtti.

KOBİ danışmanlarının dış kaynak ve iç kaynağın verimli kullanılmasında ve işletmelerin kurumsal hale gelmesinde önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Haznedar, “Bunun etkisi çok büyük çünkü KOBİ’ler iyi ilerlerse hem istihdam iyi gelişiyor hem de toplum olarak refah seviyesine ulaşıyoruz.” dedi.