KOBİ’lerin Koçu, Finans Doktoru programına konuk olan Dünya Eko A.Ş. CEO’su, Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Burcu Kösem, cinsiyet eşitliğine yönelik eğitimler üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

EĞİTİM HAYATLARI BOYUNCA BURS VE MENTORLUK

Dünya Şirketler Grubu olarak iş hayatına katkı sunmayı amaçladıklarını ve bunu topluma karşı bir sorumluluk olarak gördüklerini vurgulayan Kösem, “Ülke menfaatini şahsi menfaatlerinin üzerinde gören, ilim irfan sahibi, çağdaş ve ilkeli genç kızlar yetiştirmek ve duayen gazeteci Nezih Demirkent ile saygıdeğer işi Profesör Doktor Işın Demirkent’in ilkelerini gelecek nesillere aktarmak üzere Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı’nı 2019 yılında kurduk.” dedi.

Ekonomi, iletişim, hukuk ve tarih alanındaki genç kız öğrencilere eğitim hayatları boyunca destek olmaya çalıştıklarını belirten Kösem, bursların ilk olarak geçen yıl başladığını söyleyerek başarının önemli bir kriter olduğunu vurguladı.

“KIZ ÇOCUKLARI EĞİTİM HAYATINA DAHA FAZLA KATILMALI”

Kadın erkek eşitliğinin özellikle iş hayatında sağlanması için önümüzde çok uzun bir dönem var diyen Kösem, bu uzun dönemin kısaltılması, dengenin daha erken bir zamanda sağlanabilmesi için kız çocuklarının eğitim hayatına daha fazla katılmaları gerektiğini belirtti.

Bu dönemde pozitif ayrımcılık yaparak bu işe başlamak istediklerini ve kız çocuklarının hem eğitim hayatına katkı sağlamak hem de mentorluk yaparak ekonomiye destek çıkmak istediklerini söyleyen Kösem, “Ben de açıkçası her zaman için belki kız erkek ayrımı yapmıyordum ama eğitim ve öğretim benim için her zaman desteklenmesi gereken kıymetli bir alan olmuştur. Ben kendi tarafında da her sene çocukları desteklemek adına burslar vermeye devam ediyordum. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da yine birçok burs çalışmalarımız oluyordu. Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfında bunu biraz daha spesifik, daha özümseyerek ve yine burs desteği sağladığımız kız çocuklarının hayatlarında mentörlük sağlayarak aslında bütünsel bir yardım yapmak amacıyla harekete geçirdik.” dedi.