Etekteki Taşlar programına konuk olan Eğitmen ve Danışman Lale Rona, kişisel gelişim hakkında doğru bilinen yanlışlar üzerine Endüstri Radyo’da bilgiler verdi.

KİŞİSEL GELİŞİM KİŞİNİN ÖZÜNE DÖNMESİDİR

Kişisel gelişim aslında olmadığımız ama olmamız gereken bir insana dönüşmemiz gibi anlatılıyor diyen Rona, bunun yanlış bir yaklaşım olduğunu belirterek kişisel gelişimi kişinin içindeki sınırsız potansiyeli bilgi ve uygulama ile hayata geçirmek olarak tanımlıyor. 

Rona, “Her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de bazı kirlenmeler oluyor. Ancak buna yer verilmemeli çünkü bir insanın sahip olduğu potansiyeli kullanmamasını bir nevi doğal kaynak israfı olarak görüyorum. Herkesin zayıf ve güçlü yanlarını geliştirmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Kişisel gelişim aslında kişinin özüne dönmesidir diyen Rona, esas önemli olanın alınan bilgileri uygulamak olduğunu belirtti.

Rona, “Bunları uygulamadığımız zaman sadece bilgili oluruz değişmeyiz. O yüzen öncelikle bilgilerimizi uygulayabilmemiz gerekiyor.” dedi.

ALIŞKANLIKLAR YER DEĞİŞTİRİYOR

Alışkanlıklarınız ne ise tepkiniz de oluyor diyen Rona, “Zamanla şunu öğrendim; alışkanlıklarınızı yok edemiyorsunuz ancak yeni bir alışkanlıkla yer değiştiriyorsunuz. Kişilik testleri de burada çok önemli. Herkes kolaylıkla bunu öğrenebilir.” açıklamasında bulundu.

Rona, insanların nasıl düşünürse öyle hareket ettiğini söyleyerek sonuçlarını da davranışların aldığını belirtti.